Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Mii de oameni, aşteptaţi la cea mai mare sărbătoare a verii. Ce surprize aduce Ziua Marinei

0
15 Aug 2019 08:39:59
Autor: Ionela Stănilă
Ziua Marinei la Călăraşi FOTO I:S.
Ziua Marinei la Călăraşi FOTO I:S.

Mii de călărăşeni sunt aşteptaţi la cea mai mare sărbătoare a verii. Ziua Marinei, începe joi, 15 august, pe malul Borcei. Parade ale ambarcaţiunilor cu motor sau cu rame, concursuri înot şi de bărci, desene pe asfalt şi o nuntă marinărească sunt doar câteva din atracţiile zilei. Ziua Marinei, o sărbătoare cu tradiţie pe malul Borcei, va fi şi în acest an punctul zero al distracţiei.

 
Şi în acest an, călărăşenii sunt aşteptaţi la manifestările dedicate Zilei marinei, organizate joi, 15 august, în Parcul Central, pe malul Borcei, dar şi pe Plaja Mare şi la Podu’4.
Ziua Marinei va începe prin oficierea slujbei de către PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena (Volna) la ora 08.00.   După terminarea slujbei religioase, soborul de preoţi se va deplasa, la ora 10.00, la Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde va oficia o slujbă de pomenire şi se vor depune coroane de flori.
 
Activităţile în Parcul Central vor începe la ora 10.30 cu un program artistic oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internaţional de Folclor ”Hora Mare” organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. Între orele 11.30 şi 13.00 se vor desfăşura diverse activităţi: parada navelor; desene pe asfalt; atelier de pictură pentru copii; concurs de bărci cu rame; concurs ambarcaţiuni caiac-canoe şi canotaj; concurs de înot şi concurs de prinderea raţelor.
 
Jocurile distractive pentru adulţi şi copii se vor desfăşura între orele 16.00 şi 18.00, pe Plaja Mare şi Plaja Podu’ 4, locaţii unde distracţia şi voia bună vor fi principalele ingrediente, a anunţat Primăria Municipiului Călăraşi, organizatorul sărbătorii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările