Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Agriculturii a donat ciorapi de lână bătrânilor de la azilul din Ciocăneşti. Daea: Aici dacă nu ai suflet, nu ai ce căuta

0
5 Jan 2019 18:17:08
Autor: Ionela Stănilă
Petre Daea, la căminul de bătrâni de la Ciocăneşti FOTO I.S.
Petre Daea, la căminul de bătrâni de la Ciocăneşti FOTO I.S.

Ministrul Agriculturii a vizitat sâmbătă după-amiază un cămin de bătrâni din judeţul Călăraşi unde a donat zeci de pături şi şosete de lână. Acţiunea se înscrie în campania "Alege oaia”care are ca scop încurajarea consumului de carne de oaie dar şi promovarea micilor producători locali.

 
Campania "Alege oaia” a fost lansată de Petre Daea, mai întâi, în cadrul târgului pentru agricultură Indagra 2017, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, apoi la data de 18 noiembrie, la Sibiu, şi care are ca scop încurajarea consumului de carne de oaie dar şi promovarea micilor producători locali. 
Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciocaneşti oferă servicii de îngrijire, găzduire şi recuperare a persoanelor cu dizabilităţi pentru maximum 100 de persoane. Petre Daea s-a aflat în mijlocul bătrânilor bolnavi şi s-a declarat emoţionat de ceea ce a văzut în Bărăgan. 
Sunt emoţionat şi cu ochii în lacrimi. Cuvintele nu mai au loc. Vreau să felicit oamenii extraordinari care se ocupă de aceşti bătrâni. Aici dacă nu ai suflet, nu ai ce căuta. E multă durere. Aici am văzut ce înseamnă suferinţa şi toţi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Fiecare om are nevoie de o mână întinsă, iar aici se depune un efort uman extrordinar şi material. Aceste braţe umane le dau lor clipa de fericire. Este un efort şi o grijă statală. I-am simţit pe oameni că au nevoie de sprijin şi trebuie să fim aproape unii de alţii”, a declarat ministrul Agriculturii.
 
Acţiune caritabilă
 
Daea a sosit la Călăraşi într-o acţiune umanitară. Demnitarul a făcut o donaţie de pături şi ciorapi de lână Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Ciocăneşti. Produsele sunt lucrate de meşteşugarii de la Tilişca pentru bătrânii de la azil.
 
Nu este prima acţiune caritabilă a ministrului, anul trecut acesta a oferit aceleaşi produse unei instituţii de asistenţă din Bucureşti, pe cheltuiala proprie şi a colegilor din conducerea ministerului. Daea a mai precizat că oferă bătrânilor şosete de lână de aproape 2 ani şi că nu face acest lucru pentru propria promovare. Nu fac pentru a folosi ao imagine, eu mă duc după suflet, a încheiat ministrul care a precizat că mai multe centre de îngrijire a bătrânilor din ţară vor primi astfel de obiecte.
 
A cumpărat 700 de perechi de şosete
 
În decembrie 2017, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cumpărat aproape 700 de perechi de şosete de lână, croşetate manual, dintr-un sat din judeţul Sibiu, pe care urma să le doneze unor cămine de bătrâni. La acea dată, un consilier al ministrului a mers la Sibiu, pentru a prelua comanda făcută de Petre Daea. Mulţumit de şosetele pe care le-a cumpărat din piaţă, când a lansat campania ”Alege oaia”, la Sibiu, Daea i-a spus vânzătoarei din Tilişca să îi pregătească mai multe perechi. Femeile din Tilişca au reuşit să finalizeze 680 de perechi de şosete de lână înainte de luna decembrie 2017, care au ajuns la persoanele vârstnice. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, în 18 noiembrie 2017, la Sibiu, campania ”Alege oaia” şi a cumpărat din Piaţa Ţărănească Transilvania o pereche de şosete şi o vestă de lână de la femeile care croşetează astfel de produse în mod traditional, la Tilişca.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările