Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei a tăiat panglica la Dragalina. Cât a costat grădiniţa modernă, inaugurată de Monica Anisie

1
27 Nov 2020 14:30:51
Autor: Ionela Stănilă
Monmica Anisie, la inaugurarea grădiniţei din comuna Dragalina FOTO Facebook/Monica Crsitina Anisie
Monmica Anisie, la inaugurarea grădiniţei din comuna Dragalina FOTO Facebook/Monica Crsitina Anisie

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării a inaugurat vineri, 27 noiembrie, o grădiniţă modernă în comuna călărăşeană Dragalina. Noua unitate de învăţământ a costat 1,9 milioane de lei.

"Se poate! La patru ani distanţă, după multe eforturi şi blocaje,  după multă nepăsare, stagnare, astăzi pot spune că am avut parte de o zi magică. În 2016, atunci când eram secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, anunţam că am "adoptat" o grădiniţă la Dragalina. Atunci cunoşteam 25 de copii frumoşi şi luminoşi şi pe cele două doamne educatoare care îşi desfăşurau activitatea într-o clădire anexă a unui fost IAS.
 
În ciuda condiţiilor vitrege, a greutăţilor întâmpinate, acei copii erau fericiţi şi îngrijiţi, totul datorită efortului supraomenesc al celor două cadre didactice, care, cu mult devotament, profesionalism şi cu o dragoste nemărginită, făceau totul pentru ca acei copii să nu simtă neajunsurile acestei societăţi nedrepte... Am decis  atunci să iniţiez procedurile pentru construcţia unui spaţiu adecvat, care să poată fi numit "grădiniţă", obţinând şi promisiunea autorităţilor locale pentru sprijin total.
 
Grădiniţa din comuna Dragalina a costat 1,9 milioane de lei FOTO Facebook/M.C.A.
 
Odată cu revenirea mea în minister, mi-am dorit să aflu deznodământul acelui proiect şi am aflat, cu tristeţe, că în toţi aceşti ani, tot ce s-a făcut a fost doar să se toarne o fundaţie... Astfel că, am accelerat lucrările, iar astăzi am avut şansa să-mi văd visul concretizat, chiar dacă şi după patru ani, astăzi am vizitat, în sfârşit, grădiniţa şi am revăzut oamenii dragi, oamenii pe care nu i-am dezămăgit. În rest, vă las pe dumneavoastră să vedeţi finalul fericit al acestei poveşti.
 
Monica Anisie, la Dragalina FOTO Facebook/M.C.A.
 
 
Menţionez, pe această cale, că am alocat în acest an de mandat fonduri pentru construcţia a 33 de grădiniţe, dintre care, 24 sunt deja funcţionale.
 
E dificil să descriu în cuvinte emoţia resimţită astăzi, dar un lucru ştiu sigur: voi continua! E greu, dar iată că se poate!, a transmis ministrul Educaţiei pe pagina sa de socializare.
 
O grădiniţă modernă a fost construită la Dragalina FOTO Facebook/M.C.A.
 
Noua unitate de învăţământ a fost construită prin Proiectul de Reformă a Educaţiei Timpurii şi finanţată de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Primăria, condusă de liberalul Gabriel Stanciu, a constribuit cu aproximativ 200.000 de lei pentru asigurarea utilităţilor. Grădiniţa are amenajate 4 săli de clasă, cu o capacitate de 80 de locuri, o sală multifuncşională, cabinet medical, cancelarie, depozit materiale didactice şi grupuri sanitare.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
„Cruciada“ înalt prea-răzvrătitului Teodosie în Constanţa carantinată. Poliţia a intrat peste el la slujbă
 
Dramele COVID: „A făcut stop cardio-respirator de frică. Ne striga din spital să-l luăm că vor să-l omoare”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lamuritorul
27.11.2020, 14:42:49

A lui Dragnea si pisdistilor, alea 1500, unde sunt? Le-or fi mutat in programul de la alegerile astea, ca prostii lor, care sa le creada minciunile, sunt INCA destui.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările