Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolile inimii cauzate de colesterolul crescut pot fi prevenite sau ameliorate de anumite ceaiuri Foto:Arhivă Adevărul
Bolile inimii cauzate de colesterolul crescut pot fi prevenite sau ameliorate de anumite ceaiuri Foto:Arhivă Adevărul

Nivelul ridicat de colesterol "rău" în sânge este o problemă de viaţă şi de moarte. Dacă nu se iau măsuri, în organism se produc adevărate nenorociri. Ceaiurile, cele mai la îndemână remedii naturiste, previn infarctul cardiac, atacul cerebral, moartea inimii, scleroza vasculară şi tulburările de circulaţie sanguină, toate cauzate de grăsimea depusă în vasele de sânge.

“Se vorbeşte tot mai des de colesterolul bun şi de colesterolul rău. Nimic mai adevărat. Există două tipuri de colesterol: cel bun (HDL) şi cel rău (LDL), iar acesta din urmă are diverse cauze precum consumul de proteine animale, stres, lipsa exerciţiilor fizice, greutatea, starea precară de sănătate, consumul de cafea, alcool şi tutun. Un nivel ridicat de colesterol în sânge nu este nicidecum plăcut şi nu rămâne fără efecte asupra organismului uman. Aşadar, fără medicamente, colesterolul poate fi combătut în mod natural”, explică dr. Cătălin Luca.

Doar un medic specialist poate stabili, pe baza analizelor de sânge, un nivel ridicat de colesterol rău. "Pentru anihilarea duşmanului, pacientul trebui în primul rând să-şi facă ordine în viaţă, renunţând la vicii: grăsimile de origine animală nu mai trebuie consumate, iar carnea în exces trebuie eliminată din dietă. De asemenea, renunţarea la alcool, tutun şi cafea au un impact foarte mare în scăderea colesterolului", spune Victor Verinceanu, medic de familie. În sprijinul bolnavului vin şi cele mai la îndemână remedii naturale:ceaiurile.

Frunzele, cea mai mare putere curativă

Ceaiul de anghinare şi cel de rostopască au un efect binecunoscut pentru scăderea colesterolului, iar metoda de preparare este foarte simplă. Se face o infuzie din jumătate de linguriţă de plantă (fie anghinare, fie rostopască) la o cană de apă clocotită şi se consumă câte o cană pe zi vreme de o lună. Anghinarea este o plantă medicinală care se ocupă de chimia întregului organism şi este un excelent detoxifiant.

image

Anghinarea este o plantă cu frunze cărnoase, uşor albicioase şi floare roşu-violacee fiind recunoascută pentru beneficiile sale asupra sănătăţii în ştiinţa medicală. Ea a fost descoperită prima dată ca avand efecte medicale de către doctorul Furlenmeier care a observat scăderea colesterolului la persoanele ce consumau această planta şi sufereau de hipercolesterolemie (colesterol mărit).

image

Anghinarea a fost studiată ulterior şi de alţi cercetători, precum doctorul Jean Valnet care a observat efectele anghinarei asupra secreţiei biliare, considerând aceasta planta a fi un puternic colagog (facilitează evacuarea sucului biliar în timpul digestiei). Bulbul florii acestei plante este comestibil, însă frunzele, cele care au cea mai mare putere curativă, se preferă a se folosi sub forma de infuzii, ceai sau tincturi. Cura cu anghinare durează 14 zile pe lună.

 Flavonoidele, remediu excelent

“Ceaiul verde şi ceaiul negru sunt un remediu excelent pentru combaterea colesterolului datorită mai ales flavonoidelor ce intră în compoziţia acestor plante şi care protejează inima de diverse afecţiuni. Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine”, spune şi dr. Victor Verinceanu, medic de familie din Călăraşi.

image

Sunt recomandate să fie folosite ceaiurile sub formă de frunze deoarece sunt o variantă mai bună şi mai sănătoasă decât ceaiurile la pliculeţe.
 
Tratamentul cu frunze de afin reduce colesterolul şi zahărul din sânge. Folosiţi atât infuzia, cât şi decoctul de afin. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă clocotită.

image

Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă şi 250 ml apă, care trebuie să fiarbă 5 minute. Beţi câte o cană, după mesele principale, minimum 21 de zile.
 

Vă recomandăm şi:

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

10 băuturi naturale care te ţin „în priză”. Ce sucuri de legume şi fructe purifică şi regenerează organismul epuizat

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite