Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

0
22 Apr 2013 11:10:20
Autor: Ionela Stănilă
Depozit ecologic pentru deşeuri
Depozit ecologic pentru deşeuri

Peste 140 milioane de lei vor cheltui autorităţile locale pentru construirea staţiilor de transfer şi a platformelor de colectare a deşeurilor, în cadrul proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi”.

Potrivit Consiliului Judeţean, în această perioadă, în municipiile Călăraşi şi Olteniţa, dar şi în alte localităţi au loc acţiuni de identificare a amplasamentelor şi de construire a platformelor de colectare deşeuri reziduale şi reciclabile.  De asemenea, în perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean Călăraşi – Beneficiar al finanţării, împreună cu Asistenţa Tehnică pentru realizarea comunicării, informării şi publicităţii vor realiza campanii de mediatizare şi informare pe toate componentele proiectului, inclusiv pe componenta de colectare selectivă.

Proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 1.

Două staţii de transfer

Printre obiectivele proiectului, cu o valoare totală de 140.729.770 lei, se regăsesc construirea platformelor de colectare şi amplasarea containerelor necesare pe raza întregului judeţ, construirea a două staţii de transfer la Călăraşi şi Olteniţa, dar şi extinderea celei de la Lehliu Gară.

Tot în cadrul acestui proiect se urmăreşte construirea unui depozit ecologic judeţean amplasat în comuna Ciocăneşti, inclusiv instalaţii auxiliare, cum ar fi staţia de compostare, staţia de sortare, staţia de tratare a levigatului. Cele 4 depozite de deşeuri de la Călăraşi,  Olteniţa, Lehliu Gară şi Fundulea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările