Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Modernizarea celui mai circulat bulevard de pe malul Borcei, în toi. Cum va arăta drumul de 7,4 milioane de lei, unde se închide traficul

0
21 Jul 2019 12:53:51
Autor: Ionela Stănilă
Aşa va arăta după modernizare Bd. Nicolae Titulescu FOTO PMC
Aşa va arăta după modernizare Bd. Nicolae Titulescu FOTO PMC

Lucrările pentru modernizarea  Bulevardului Nicolae Titulescu, demarate de Primăria Călăraşi  se ridică la 7,4 milioane de lei. Amenajarea pesisagistică şi modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu,  pe o distanţă de 826 metri,  presupune  montarea a 3.116 m de borduri cilindrice, 140 m de borduri mari, 163 de bănci stradale, 103 coşuri de gunoi şi 42 stâlpi de iluminat.

 
Valoare totală a lucrărilor se ridică la 7.413.852,55 lei, contract de lucrări semnat de autorităţie locale la sfârşitul anului trecut. În primă fază au fost realizate lucrările ce vizează partea carosabilă, parcări, trotuare, spaţii verzi şi relocarea instalaţiei de electricitate.
 
"Modernizarea acestui bulevard, propusă prin proiect, presupune efectuarea unui sistem rutier nou, conform normativelor în vigoare pentru o perioadă de perspectivă a traficului de 15 ani. Un proiect de reparaţie ce presupune aşternerea de covoare asfaltice peste structuri existente ar avea o perioadă de perspectivă de maximum 3 ani după care ar începe din nou procesul de degradare prin transmiterea la suprafaţă a fisurilor din dalele de beton existente. Mai mult decât atât, Bd. Nicolae Titulescu nu poseda o structură rutieră omogenă, grosimile straturilor existente nefiind constante, acestea variind pe distanţe scurte, lucru observat şi în degradările structurale (fisuri, tasări diferenţiate etc.) apărute de-a lungul anilor, a precizat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.
 
24 de luni, termenul de execuţie
 
Primăria Călăraşi a semnat în primăvară acestui an contractul de lucrări pentru proiectul ”Amenajare peisagistică şi modernizare B-dul Nicolae Titulescu între strada Cornişei şi strada Locomotivei”. Asocierea dintre SAGA Business Construct SRL (lider) şi Komora SRL (proiectant) a fost declarată câştigatoarea achiziţiei publice. Valoarea de contract este de 6.230.128,19 lei fără TVA, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. 
Lucrările constau în modernizarea şi amenajarea Bulevardului Nicolae Titulescu, între străzile Cornişei şi Locomotivei (pe o lungime de 826,50 m. l.), însemnând carosabil, parcări, trotuare, zone verzi, intersecţiile cu străzile laterale, scurgerea apelor, relocarea instalaţiei de iluminat, montare de mobilier stradal”, au anunţat reprezentanţii Primăriei. 
 
Trafic închis
 
Pentru efectuarea modernizării pe cea mai circulă arteră din oraş, traficul în Călăraşi este blocat pe mai multe străzi. Astfel, luni, 22 iulie, pe tronsonul Prel. Bucureşti-Bd. Republicii, circulaţia rutieră va fi închisă începând cu ora 08.00.
„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate pe durata execuţiei lucrărilor şi rugăm locuitorii zonei să nu parcheze autovehicule pe porţiunea de drum amintită, pentru a nu îngreuna desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor şi pentru a nu pune în pericol integritatea autovehiculelor. Modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu implică un sistem rutier nou conform normativele în vigoare”, au anunţat reprezentanţii Primăriei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii