Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Modernizarea DJ306A va fi gata la sfârşitul lunii aprilie

0
22 Feb 2021 17:19:01
Autor: Ionela Stănilă
Aşa va arăta  DJ 306A după modernizare FOTO Facebook/CJC
Aşa va arăta  DJ 306A după modernizare FOTO Facebook/CJC

La sfârşitul lunii aprilie, modernizarea drumului 306 A, şosea care asigură accesul în oraşul de pe malul Borcei, prin zona Siderca, va fi gata.

Anunţul a fost făcut de către Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru arenamedia.ro, precizând că toate utilajele CS Drumuri şi Poduri vor fi mobilizate pentru această lucrare, dacă vremea va permite efectuarea de lucrări.
 
În luna decembrie 2020, Consiliul Judeţean Călăraşi a demarat modernizarea drumului Siderca, un proiect care reprezintă cartea de vizită a Călăraşiului. Dacă vremea va ţine cu noi, în 3 luni investiţia va fi finalizată.  Am demarat proiectul de modernizare a drumului SIDERCA care la această oră, din cauza stării degradabile în care se află, nu asigură siguranţa participanţilor la trafic”, a spunea la sfârşitul anului trecut Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi.
 
Lucrările la DJ 306 A, drum din incinta Siderca, prin care se face intrarea în Călăraşi, au fost sistate în august 2019 din cauza lipsei autorizaţiei de construire. Conflictul dintre Primăriei şi CJ Călăraşi, care s-au acuzat reciproc, a fost stins. În urmă cu un an, modernizarea drumului a fost începută, însă utilajele au fost oprite la scurt timp.
 
Reparaţiile la DJ 306 A, drum din incinta Siderca, prin care se face intrarea în oraşul de pe malul Borcei, venind dinspre Bucureşti, pe DN3, vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe patru benzi.Constructorul, SC Drumuri şi Poduri SA, subordonat Consiliului Judeţean Călăraşi, a estimat că lucrările se vor derula pe o perioadă de aproximativ 3 luni. Valoarea modernizării drumului de 1,4 km este de 6 milioane de lei.
 
“Reparăm acest drum cu îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, conform legislaţiei în vigoare. Vom lărgi la 4 benzi, drumul având o lungime de 1,4 km. Cheltuielile sunt estimate la 6 milioane de lei. Aceste drum modernizat va fi dotat şi cu un sens giratoriu în intersecţia de la Donalam pentru a delimita fluenţa circulaţiei către această societate. Partea carosabilă a drumului se va lărgi la 14 metri şi va fi încadrată de câte o zonă verde de 1,5 metri precum şi de piste pentru biciclişti", a spus Vasile Iliuţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Şoşoacă, ziua şi scandalul. A venit la Institutul „Marius Nasta” şi i-a cerut demisia lui Vlad Voiculescu: „Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine!” VIDEO
 
Bebeluşul din Vâlcea, abandonat de fosta profesoară după un scandal monstru în familie: „Avea o viaţă de câine“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările