Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Modernizarea pieţelor, investiţie în valoare de 2,4 milioane de euro, va demara în acest an

0
24 Jan 2020 15:19:59
Autor: Ionela Stănilă
Lucrări de modernizare în pieţele din Călăraşi FOTO Adevărul
Lucrări de modernizare în pieţele din Călăraşi FOTO Adevărul

Primăria Municipiului Călăraşi anunţă că două obiective destinate comerţului vor fi reconstruite în acest an, iar un altul va fi modernizat şi reabilitat. Sunt investiţii care se ridică la o valoare de aproape 2,4 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

 
După procedurile obligatorii de achiziţie publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru Piaţa mare, care a fost demolată. Proiectarea se află pe ultima sută de metri, astfel că se estimează ca lucrările să demareze la începutul primăverii. Noua clădire a Pieţei Centrale şi reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene-circa 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a oraşului.
 
În Bazarul Big 87 de spaţii noi comerciale pe o suprafaţă de 1549,42 mp vor fi puse la dispoziţia comercianţilor. Lucrările vor demara în aproximativ două luni, perioadă aferentă proiectării. Lucrările sunt estimate să dureze 5 luni şi jumătate.
 
Piaţa Orizont Hala de legume şi fructe este un alt proiect important, de modernizare şi reabilitare a actualei clădiri unde expun spre vânzare producătorii de legume şi fructe. Contractul de lucrări a fost semnat şi în această primăvară vor începe lucrările. Investiţia va completa toate investiţiile realizate de administraţia locală în ultimii ani din zona Orizont: piaţa în aer liber, zona pentru florari, pavajele refăcute. În ultimii ani, au fost finalizate şi alte investiţii la nivelul municipiului: asfaltare şi tarabe noi în Piaţa Cuza Vodă, piaţa în aer liber din Piaţa Orizont, sistematizare şi gard nou Oborul săptămânal, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările