Naşterea Maicii Domnului, sărbătoarea care le ajută pe femei să aibă prunci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana Maicii Domnului care a lăcrimat de la Schitul Huta
Icoana Maicii Domnului care a lăcrimat de la Schitul Huta

Sfânta Maria Mică sau Naşterea Maicii Domnului, prăznuită în fiecare an la 8 septembrie de creştinii ortodocşi este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc. În această zi credincioşii participă la slujba de la biserică şi se închină la icoana Maicii Domnului.


Credinţa populară spune că la această mare zi nu se lucrează. Bărbaţii nu fac treaba în gospodărie, iar femeile nu cos şi nu spală rufe. Se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând. Credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei şi împart din fructele toamnei pentru morţi, la această sărbătoare. În popor se spune că şi pe femeile însărcinate care se vor ruga în această zi, Maica Domnuluile va ajuta să aibă o naştere uşoară.
 

Patru momente importante

Ioachim şi Ana sunt părinţii Fecioarei Maria. Aceştia, deşi înaintaţi în vârstă, s-au rugat neîncetat pentru a avea un prunc. La scurt timp, dorinţa li s-a împlinit. Îngerul Gavriil i-a vestit că ruga lor a fost ascultată şi că Dumnezeu le va da cel mai de preţ dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria. Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Peste 2,2 milioane de români petrec

Motiv de bucurie şi de distracţie, astăzi, în casele a peste 2,2 milioane de români care poarta numele de Maria sau derivate din acesta. Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dintre aceştia 1.819.378 sunt femei, iar 416.844 sunt bărbaţi.
Majoritatea femeilor poartă numele de Maria, Mariana, Marinela sau Mioara. Sărbătoriţi sunt şi cei care se numesc Marina, Marilena Mărioara sau Măriuca. În rândul bărbaţilor îşi sărbătoresc onomastica cei care se numesc Marian, Marin sau Marinică.

Vă recomandăm şi:

Sfânta Marie Mică sau Naşterea Maicii Domnului, a doua mare sărbătoare pentru peste 2,2 milioane de români

Braşovul o celebrează pe Fecioara Maria, patronul spiritual al oraşului

Sfânta Marie Mică sau Naşterea Maicii Domnului, a doua mare sărbătoare pentru peste 2,2 milioane de români

Citeste mai mult: adev.ro/msr1tx

Sfânta Marie Mică sau Naşterea Maicii Domnului, a doua mare sărbătoare pentru peste 2,2 milioane de români

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite