Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

O delegaţie a Sindicatului din cadrul spitalului, la discuţii cu conducerea CJ privind nemulţumirile legate de venituri

0
18 Feb 2019 10:39:49
Autor: Ionela Stănilă
Sindicalişti din cadrul spitalului, la Consiliul Judeţean FOTO Facebook/CJC
Sindicalişti din cadrul spitalului, la Consiliul Judeţean FOTO Facebook/CJC

O delegaţie a Sindicatului din cadrul Spitalului de Urgenţă din Călăraşi a fost primită luni dimineaţă de conducerea Consiliului Judeţean(CJ).

 
 Sindicaliştii, asistente medicale şi personal auxiliar medical sunt nemulţumiţi de reducerea veniturilor din cauza aplicării legii 153/ 2017, care prevede introducerea normei de hrană în cuantumul sporurilor de 30%.
 
Conducerea Consiliului Judeţean, la solicitarea sindicatului, va înainta Ministerului Sănătăţii o petiţie cu toate doleanţele oamenilor, soluţia temporară găsită de Iliuţă fiind aceea de acordare a unui stimulent financiar pe luna ianuarie 2019, echivalent cu un salariu minim pe economie odată cu aprobarea bugetului judeţului Călăraşi, în conformitate cu legea sănătăţii.
 
"De la preluarea mandatului de preşedinte am avut o grijă deosebită pentru spital. Am acordat tichete de masă, vouchere de vacanţă, din martie 2018 mi-am dat acordul ca salariile corpului medical să fie plătite la nivelul anului 2022, am acordat sporurile, conform prevederilor legale, la maximum posibil. Sindicaliştii au înţeles că noi, administraţia judeţeană, nu putem schimba legi. În schimb, o să-i sprijinim ca vocea lor sa fie auzită la nivel central", a spus Vasile Iliuţă. La discuţiile care au avut loc la Consiliul Judeţean au partixcipat Vasile Iliuţă, videpreşedintele CJ, Valentin barbu şi administratorul judeţului, Bogdan Georgescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările