Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Oportunităţi de dezvoltare. 32 de elevi, două săptămâni de practică la Sevilla în cadrul proiectului European Erasmus+

0
17 Jul 2017 12:04:54
Autor: Ionela Stănilă
Elevii au fost instruiţi în Spania FOTO CNBS
Elevii au fost instruiţi în Spania FOTO CNBS

Stagii de pregătire de câteva 2 săptămâni la Sevilla pentru 32 de elevi şi 4 dascăli de la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” , unul dintre liceele de top din Călăraşi. Elevii au participat la proiectul European Erasmus+ VET "Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms".


Proiectul le-a dat posibilitatea de a lucra într-un mediu international, de a vorbi într-o limbă străină( limba engleza) şi de a dobândi cunoştinţe lingvistice de limbă spaniolă. Experienţa acumulată de elevii Colegiului le asigură noi oportunităţi de angajare pe piaţa muncii. Pentru a putea fi incluşi în acest proiect, elevii au trecut un concurs de selecţie, iar şcoala a avut obligaţia să asigure alegerea şi pregătirea participanţilor.

 “Organizaţia de primire a Colegio Salesianos „San Pedro” din Sevilla, locul de desfăşurare al stagiului de pregătire profesională pe domeniul ales – implementarea platformelor de e-commerce, în cazul meu. Partenerul intermediar, EuroMind Projects SL, s-a asigurat că avem parte de tot confortul necesar acestei deplasări. Pe 17 aprilie am avut parte de primele ore de stagiu în Sevilla, unde l-am cunoscut pe tutorele nostru Miguel Campos Rivera, profesoara de spaniolă Maria Jose şi mentora Natalia Italiano.

În cadrul stagiului am învăţat cum să implementăm platforme de e-commerce, adica să facem un magazin online, cum să îl adaptăm nevoilor noastre şi cum să îl manageriem. Am realizat faptul că practica este mult mai importantă şi mai folositoare pentru asimilarea teoriei, deoarece stagiul a fost o adevărată pregătire şi nu doar o învăţare continuă, ci aplicarea noţiunilor”, povesteşte Alina Ioana Rădăcină, elevă în clasa a- XI-a. După acest proiect, adolescent a obţinut un certificat care atestă noile abilităţi şi un certificat pentru nivelul A1, limba spaniolă.

Stil de viaţă nou

Şi Mihnea Cristian Ion, clasa a X-a, povesteşte cu drag despre stagiul la care a participat."Încă din prima zi de stagiu am învăţat mai multe lucruri decât aş fi putut învăţa la şcoală. Am învăţat elemente de programare, design, asamblare şi testare a aplicaţiilor android şi acum sunt capabil să creez aplicaţii android cu elemente de grafică, meniuri de opţiuni şi multe alte funcţii prezente în majoritatea aplicaţiilor disponibile utilizatorilor. De asemenea, mi-am dezvoltat noi abilităţi lingvistice şi cunoştinţele de spaniolă le-am asimilat relativ usor.
Sincer, recomand elevilor de liceu să participe la un proiect Erasmus+ VET, acesta deschizându-le nu numai graniţele şi oportunităţi noi, ci şi un nou stil de viaţă total”, spune elevul.


Vă recomandăm şi:

Erasmus+. 12 profesori de la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”, instruiţi în străinătate la standarde europene

Înscrierea în Erasmus. Totul despre cum poţi să pleci la studii în străinătate cu Erasmus+

Împrumuturi de studii de până la 25.000 de lire sterline pentru doctoranzi şi cercetători, de la guvernul britanic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările