Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Ora Pământului 2020. Oameni din peste 180 de ţări sting simbolic lumina sâmbătă seară

3
28 Mar 2020 12:25:26
Autor: Ionela Stănilă
Schimbările climatice îşi pun amprenta asupra întregii Planete FOTO Shutterstock
Schimbările climatice îşi pun amprenta asupra întregii Planete FOTO Shutterstock

Oameni din peste 180 de ţări şi teritorii, inclusiv din România, vor stinge simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Earth Hour - Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile.

 
Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc şi anul acesta pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii, guverne să acţioneze pentru a stopa declinul.
 
Evenimentul Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund - Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie, potrivit WWF.
 
Evenimentul Earth Hour este marcat de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 - 21.30.
 
Mesajul este acelaşi, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice şi de extraconsum sunt atât de grave, actuale şi complexe, încât este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global. Iar vocea comună a miliarde de oameni de pe tot globul ajunge chiar şi la cele mai înalte foruri ale decidenţilor.
 
Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa "Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour)", în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.
 
În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. Anul acesta, pentru prima dată în istoria mişcării, însă, toate evenimentele vor avea loc exclusiv online.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

defu gabi
28.03.2020, 14:28:14

Intunericul mintii...

+1 (1 vot)
Caius Iulius Caesar
28.03.2020, 15:39:44

Pamantul arde si ei tot de politicale se tin...

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
28.03.2020, 16:17:00

Total inutil....cel mai folositor acuma este oprirea din pacate, pocainta si rugaciunea poporului acesta care nu numai ca a uitat de Dumnezeu dar mai si blasfemiaza incontinuu.