Oţetul de mere, ingredientul-medicament din bucătărie. Tratează durerea de cap şi scade colesterolul. Ce alte minuni face - explicaţia specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţetul, nelipsit din orice bucătărie
Oţetul, nelipsit din orice bucătărie

Ţine sub control nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, este aliat de nădejde în curele de slăbire, ajută digestia, tratează durerea de cap şi vindecă şi durerile de stomac. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce organismului oţetul de mere.

Nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, banalul oţet de mere face minuni în numeroase afecţiuni. Cu un bogat conţinut de  vitamine – A, B1, B2, C şi P, minerale şi oligoelemente – fosfor, calciu, magneziu, fluor, fier, sulf, siliciu, pectiă, enzime şi acizi organic obţinuţi prin fermentare, oţetul de mere acţionează asupra corpului în mai multe feluri.

 “Oţetul de mere participă la reînnoirea florei intestinale datorită acizilor organici conţinuţi. Este aliatul de nădejde în caz de intoxicaţie alimentară. Atenţie: aici ne referim la problemele digestive lejere, în caz de probleme serioase, trebuie să consulţi medicul. Oţetul de mere este ideal şi după o masă copioasă. Pentru asta, este de ajuns să consumi o linguriţă de oţet de mere”, spune dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.

Vedeta din dietă

Nu numai că ne ajutăm să slăbim, fiind ingredientul vedetă în cadrul unei dietă, ci  are acţiune împotriva îmbătrânirii pielii, este un remediu excelent în curăţarea pielii şi face părul mai strălucitor, dacă după spălare clătirea se face cu o jumătate de cană de oţet în care se adaugă aceeaşi cantitate de apă. În sezonul rece, când răcelile sunt la tot pasul, oţetul de mere tratează infecţiile respiratorii

Otet FOTO Shutterstock

 “Oţetul de mere conţine acid acetic care favorizează circulaţia sângelui în ţesuturi. Pentru asta ai nevoie de următorul preparat: o linguriţă de oţet în 250ml de apă. Se poate îndulci cu puţina miere şi se consumă de trei ori pe zi, câte o cană”, spune medicul.
 
Cinci motive să consumi oţet

Îmbunătăţeşte circulaţia. Oţetul de mere actionează, în egală măsură şi asupra circulaţiei sanguine, elimina toxinele, favorizând circulaţia. Ajuta la stabilirea tensiunii ateriale, fie ca este prea mica, fie ca este prea mare. Aceste efecte se datoreaza chercetinei.
Combate colesterolul. Oţetul de mere are un efect anti-colesterol, favorizează metabolismul zaharurilor, reducând aciditatea organismului.

calarasi mere


Luptă cu artrita. Datorită conţinutului bogat de potasiu, oţetul de mere participă la eliminarea depozitelor de calcar în caz de artrită. Poate acţiona şi asupra crampelor musculare.
Elimină durerea de cap. În caz de cefalee, se poate folosi şi otetul de cidru, prin inhalare. Într-un bol, se pune jumătate apă, jumătate oţet de mere.
Trateaza durerile de stomac. Oamenii au tendinţa să creadă că tot ce este acid le va provoca arsuri la stomac. În realitate, refluxul gastro-esofagian este provocat în special de acidul clorhidric existent în stomac.


 

calarasi salata

Vă recomandăm şi:

Aloe Vera, elixirul tinereţii, cu 240 de substanţe active. Hrana vie care luptă cu cancerul şi purifică organismul

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor

Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite