Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Paradă şi fasole cu afumătură pentru 1.000 de călărăşeni, de 1 Decembrie

1
30 Nov 2021 08:49:47
Autor: Ionela Stănilă
1 Decembrie, sărbătorit de toţi românii FOTO Shutterstock
1 Decembrie, sărbătorit de toţi românii FOTO Shutterstock

Defilarea Gărzii de Onoare şi a tehnicii militare de intervenţie are loc miercuri, 1 Decembrie, la Călăraşi, începând cu ora 11.00, la mimumentul eroilor de la Orizont. După momentele solemne, călărăşenii sunt aşteptaţi la Piaţa Big cu 1.000 de porţii de fasole cu afumătură.

O ceremonie militar-religioasă, incluzând defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare de intervenţie, va marca, pe 1 decembrie, Ziua Naţională a României, în municipiul Călăraşi. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00 la Monumentul Eroilor – Intersecţia Orizont. 
 
După intonarea Imnului Naţional al României, "Deşteaptă-te, române!", se va oficia serviciul religios şi va fi rostită o alocuţiune de către prefectul judeţului Călăraşi, Valentin Barbu. Un scurt program artistic va fi intepretat de elevi din Călăraşi.
 
Coroane de flori vor fi depuse apoi la Monumentul Eroilor de către reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, instituţiilor publice deconcentrate, partidelor politice.
 
Ulterior va avea loc defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare de intervenţie. Ceremonia se va desfăşura cu respectarea tuturor regulilor şi măsurilor stabilite de legislaţia în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aun transmis reprezentanţii autprităţilor locale.
 
După finalizarea programului, Primăria municipiului Călăraşi a pregătit, în Piaţa Big, două locaţii, Foişor şi în faţa magazinului ALDIS, unde se vor servi 1.000 de porţii de fasole cu afumătură călărăşenilor prezenţi la manifestare dedicată Zilei Naţionale a României.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Cocarde tricolore, realizate de angajaţii Bibliotecii Judeţene pentru 1 Decembrie
 
Românul care a creat bragagizantul, amestecul energizant inedit. A luat aurul la un salon internaţional de invenţii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Atent Verificatorul
30.11.2021, 09:35:11

parada ca parada, importanta e pomana electorala sub forma de fasole cu carnati :) Poate cu ocazia asta vine cineva sa vada si defilarea

Modifică Setările