Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Părintele Ilarion Argatu şi apocalipsa: „Femeile vor umbla goale ziua în amiaza mare. Ce vezi că fac pe străzi haitele de câini în călduri vor face şi oamenii“

30
16 Feb 2016 02:09:32
Autor: Ionela Stănilă
Părintele Ilarion Argatu, un duhovnic iubit al României Foto:safiisanatos.ro
Părintele Ilarion Argatu, un duhovnic iubit al României Foto:safiisanatos.ro

Iubit de credincioşi, dar detestat în aceeaşi măsură de autorităţile comuniste şi condamnat chiar la închisoare pe viaţă, părintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai ortodoxiei. Într-una din lucrările sale, duhovnicul vorbeşte despre semnele care prevestesc sfârşitul lumii, despre trei ani şi jumătate de nenorociri şi despre domnia lui Antihrist.

Părintele povesteşte despre înşelătorii, viclenii, despre cum oamenii nu vor mai avea ruşine şi respect faţă de nimic, nu vor mai ţine cont nici de credinţă. de asemenea, duhovnicul face referire şi la amploarea organizaţiilor satanice care vor împânzi lumea. Viziunile sale înfricoşătoare despre sfârşitul lumii apar în lucrarea Pr. Argatu V. Ioan, "486 Răspunsuri duhovniceşti la întrebarile credincioşilor ale Părintelui Ilarion Argatu", editia a-2-a, 2007.

Iată ce spunea părintele în capitolul: Pecetea lui Antihrist:

“Când va veni acel timp, timpul lui Antihrist, cei trei ani şi jumătate pe care-i va petrece pe pământ, timp în care toţi cei credincioşi lui Antihrist vor fi pecetluiţi, nu va fi după cum credem noi acum şi după cum scriu unii şi alţii prin cărţi.(…)

Bineînţeles că se pregăteşte calea venirii lui Antihrist de supuşii şi slujitorii lui, aşa cum a fost pregătită şi calea venirii Mântuitorului de către profeţi şi de către Înaintemergătorul şi Botezătorul Ioan. Aceşti pregătitori şi „înaintemergătorii” venirii lui Antihrist vor pregăti omenirea folosindu-se de: viclenii, năluciri, înşelătorii, de care se scrie astăzi prin cărţi, apoi cu frica, cu înfricoşătoare şi diabolice metode de care nu ne putem închipui.
Mai întâi se vor împânzi şi vor lua amploare organizaţii şi curente satanice, de se va îngrozi lumea. Crima şi desfrâul vor fi la drumul mare. Nici în munţi, nici în păduri nu vei găsi locul curat din cauza desfrâului şi a barbariilor care se vor face. Femeile vor umbla ziua în amiaza mare pe stradă goale. Şi în biserici vor intra despoiate şi neruşinate. Ce vezi că fac pe străzi haitele de câini umblând în călduri aşa vor face oamenii. Respectul şi mila faţă de om va dispărea. De Dumnezeu, foarte puţini şi pentru puţin timp, îşi vor aduce aminte.

Bătăi, prigoană, nedreptate

Cei ce vor vorbi de Dumnezeu, vor suferi de la cei necredincioşi: ocări, bătăi, prigoană, nedreptate, vor fi scoşi din serviciu, din case, alungaţi din comunitate ca pe un rău. Aceştia vor suferi atât de mult încât se vor duce la morminte şi vor striga: „ieşiţi voi din mormânt ca să intrăm noi, că nu mai putem suferi!” se vor duce la munţi şi vor implora ca muntele să-i acopere că nu mai pot răbda. Semnele apocaliptice trebuie să se împlinească. Cei mulţi vor fi fiii lui Antihrist şi cei foarte puţini vor rămâne fiii lui Dumnezeu.

Atât fiii lui Antihrist cât şi fiii lui Dumnezeu vor fi însemnaţi cu o pecete pentru a se deosebi de la distanţă. Fiii lui Antihrist vor fi însemnaţi cu semnul lui satana „666”- număr omenesc (Apoc.13,18), iar fiii lui Dumnezeu vor fi însemnaţi cu Semnul lui Dumnezeu „+”: „Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru” (Apoc.7,3).

 

Pecetea lui antihrist „666”

Când vor fi pecetluiţi, se va întâmpla în felul următor: cei ce au lucrat cu mintea, cu intelectul, cu propaganda, cu gura, împotriva lui Dumnezeu le va apărea pe frunte pecetea lui antihrist „666”; cei ce au lucrat cu braţele şi au alergat cu picioarele împotriva lui Dumnezeu le va apărea şi pe mâini pecetea lui antihrist „666”. Deci, nimeni nu le pune nici o ştampilă sau, să le facă cu laser, ci va apărea pur si simplu pe mâini şi pe frunte. Unii se vor îngrozi, când semnul de pe mâini şi frunte le va confirma că sunt însemnaţi ca fii a lui Antihrist şi vor încerca să scape de acest semn făcând operaţie, extrăgând bucata de piele cu pecetea, dar vor vedea că pecetea este imprimată şi pe os, iar prin pielea nouă cu care vor acoperi pecetea de pe os va pătrunde din nou pecetea şi nu vor putea să scape de ea.

Aceştia se vor îngrozi şi mai tare încât vor căuta să-şi pună capăt zilelor şi nu vor putea. Dumnezeu va lua moartea de pe pământ în aceste clipe grozave. Se vor arunca în lama cuţitul şi vor vedea că lama cuţitului se îndoaie, funia se va rupe, glonţul va fi ca de mămăligă, piatra şi fundul prăpastiilor ca de ceară moale, muşcătura fiarelor şi a târâtoarelor din adâncuri va fi usturătoare ca de moarte şi nu vor putea scăpa de chinul ce va fi. Acesta va fi  un „vai”.
 
Cine a fost părintele Ilarion Argatu?

Părintele Ilarion, pe numele său de botez, Ioan, s-a născut la 2 august 1913, în localitatea Valea Glodului, comuna Vultureşti, judeţul Suceava, şi a trecut în nefiinţă la 11 mai 1999, la Mănăstirea Cernica. Preot ortodox, renumit pentru slujbele de exorcizare pe care le-a ţinut în Europa şi America, după 1990,  părintele Argatu a fost dehumat în 20056, iar trupul său a fost găsit aproape intact. Arhimandritul Ilarion Argatu a trecut la cele veşnice la data de11 mai 1999,  la vârsta de 86 ani. A cerut să fie înmormântat în comuna Boroaia, acolo unde a ridicat, cu eforturi inimaginabile, o frumoasa biserică şi unde a slujit mulţi ani ca preot. A fost înmormântat într-o criptă săpată în pronaosul bisericii alături de soţia sa.

Ioan Argatu a urmat şcoala cu 5 clase din Valea Glodului, apoi, la îndemnul unchiului său, Epifanie Crăciun, stareţul Mănăstirii Cocoş din Dobrogea, a mers la Seminarul Teologic cu 8 clase din Dorohoi, după care a urmat şi absolvit Facultatea de Teologie din Cernăuţi. În paralel cu studiile teologice, a urmat cursurile Şcolii Militare din Bacău, obţinând gradul de sublocotenent. După absolvirea Facultăţii de Teologie şi a şcolii militare, s-a înrolat în armată, fiind trimis ofiţer în cadrul unităţii de grăniceri de la Careii Mari, la graniţa cu Ungaria. A urmat şi o şcoală de serviciu social, iniţiată de către ministrul învăţământului de atunci,  Dimitrei Gusti(1933-1934).

A dat haina militară pe sutană

După căsătorie, renunţă la cariera militară şi depune cerere la Mitropolia Moldovei să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Oniceni, fiind preot ajutător al socrului său. În anul 1940, este hirotonit ca preot de mir, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. În anul 1946, arhiepiscopul şi mitropolitul Moldovei, Irineu Mihălcescu, l-a transferat în interes de serviciu pe preotul Ioan Argatu, de la Parohia Oniceni la Parohia Boroaia, pentru a ridica biserica din acel sat, a cărei construcţie stagnase de 22 ani. Părintele Argatu a adus la Boroaia biserica monument istoric de la Râşca şi a procurat, de asemenea, piatra pentru zidărie şi alte materiale.

Dar lucrările vor intra într-o nouă perioadă de stagnare. Devenit incomod pentru autorităţile comuniste, părintele Argatu, fugărit de Miliţie, a stat ascuns mai bine de 16 ani, fiind condamnat chiar la închisoare pe viaţă. În 1972, părintele Ioan Argatu a rămas văduv şi, în anul următor, în luna ianuarie 1973, s-a călugărit la Mănăstirea Antim din Bucureşti, luând numele de Ilarion. A petrecut, apoi, câţiva ani la Mănăstirea Căldăruşani, iar ultimii 19 ani din viaţă i-a trăit la  Mănăstirea Cernica, unde a fost duhovnicul întregii comunităţi de călugări. Aici a exorcizat sute de posedaţi, români si străini.
 

Vă recomandăm şi:

Drama părintelui Ilarion Argatu, duhovnic şi exorcist cunoscut: hăituit de comunişti, a stat 16 ani ascuns în şură şi sub podeaua casei

Ce i-a spus Arsenie Papacioc unei tinere neprihănite venite la spovedanie: „Între un băiat şi o fată nu există prietenie“

Îndemnurile duhovnicului Arsenie Papacioc pentru femei: „Dragă mireasă, dacă nu te iubeşte, să nu-l asculti! Fata nu este o jucărie de pat sau de bucătărie“

Avertismentul lui Arsenie Boca pentru femei: „Dacă vreţi să aveţi copii curaţi, să aveţi împreunare cu bărbatul numai marţi şi joi, celelalte zile sunt oprite“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Radu Mircea
16.02.2016, 03:35:32

# Nu stiu cum a sfirsit-o popicul , dar tare chinuit a fost . Nici nu-mi imaginam ca oameni atit de bolnavi sunt lasati sa se chinuie si sa umble de capul lor prin lume molipsindu-i si pe alti . Sunt sigur ca un medic are raspunsuri pe masura pentru cosmarurile acestui om chinuit de vedenii dezbracate si o cotzaiala colectiva ce denota prea mult post de mincare si de parte femeiasca . Bine ca dumnezeu s-a milostivit de sufletul sau chinuit si la luat linga el sa-i vegheze somnul si sa-l trezeasca la timp cind incepe sa viseze urit si sa dea din picioare . Amin.

+10 (26 voturi)
Gavril Man
16.02.2016, 04:25:51

Inca un subiect de mistocareala pentru iadul romanesc.Ii trist caci spiritele sunt incinse din nou si din nou curg comentariile negative adresate lui Hristos.Titlul articolului ii ales in asa maniera ca sa curga bataia de joc in continuare cum curge apa pa Dunare.Nu stiu daca unul se foloseste de ceva din aceste articole crestinesti.

-13 (21 voturi)
emil sava
16.02.2016, 08:13:47

inca un popa care imi zice ca ma duc in iad daca nu ascult timpeniile pe care le zice el. personal nu am absolut nici o problema.cu iadu popii !!!

+1 (15 voturi)
Dionysos Bacchus
16.02.2016, 09:14:02

Pervers popa asta . De fapt ii ceva normal la ninja astia .

+1 (15 voturi)
Panait Istrate
16.02.2016, 09:54:10

Constat cu mare regret ca cititi articole pe care nu le intelegeti. Nu stiu cine va obliga. Mai prost e ca, dupa aia le comentati in stilul bascalios al smekerilor de dupa blocuri. Repet: daca nu te intereseaza ce a spus popa X sau Y despre credinta, moralitate, societate, etc. e treaba ta. Nu te obliga nimeni sa citesti, sa asculti si, mai ales, sa comentezi. Eu sunt ateu, dar respect valorile morale ale doctrinei crestine, ii respsct pe "pochi", cum zice un pamfletar si ii respect pe ceilalti concetateni care mai cred in valorile crestine. Din pacate numarul cretinilor creste.

-10 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările