Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 10.000 de poliţişti, trimişi în stradă pentru sărbătoarea Floriilor şi Paştele Catolic

0
19 Apr 2019 17:11:52
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia, în teren pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice FOTO Adevărul
Poliţia, în teren pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice FOTO Adevărul

Peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi, zilnic, în stradă şi vor acţiona cu aproape 3.500 de autospeciale, în perioada 20 - 22 aprilie, astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de sărbătoarea Floriilor şi de Paştele Catolic să se afle în siguranţă.

 
Conform IGPR, printre priorităţile poliţiştilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunităţii, dar şi intervenţia rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi, cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
 
''Dispozitivul Poliţiei Române va fi dimensionat în funcţie de evenimentele publice organizate în aceste zile şi de numărul estimat de participanţi, peste 3.750 de patrule de ordine publică urmând să acţioneze în special în proximitatea lăcaşurilor de cult, în staţiunile turistice şi în zonele de agrement", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului, peste 1.260 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, precum şi pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către staţiunile turistice. Aceştia vor acţiona cu peste 300 de aparate radar în întreaga ţară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generaţie (dispozitivele True Cam).
 
"De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre", se arată în comunicat.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii