Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 180 de bilete, disponibile în staţiuni balneare pentru pensionari

0
20 Sep 2018 08:25:47
Autor: Ionela Stănilă
Amara, cea mai căutată staţiune din Bărăgan FOTO Adevărul
Amara, cea mai căutată staţiune din Bărăgan FOTO Adevărul

Peste 180 de bilete au fost reparatizate judeţului Călăraşi în cadrul celei seriei a 15-a de tratament balneat.Pentru această serie, ce are ca dată de intrare în staţiuni 29 septembrie, biletele de tratament au fost alocate în următoarele zone turistice în care Casa Naţională de Pensii deţine în proprietate structuri de cazare, respectiv: Căciulata, Herculane, Tusnad, Olăneşti, Călimăneşti, Amara şi Covasna.

 
Casa Judeţeana de Pensii Călăraşi recomandă solicitanţilor ca la alegerea perioadei pentru care se optează să fie avute în vedere şi perioadele de extra-sezon din primăvară, toamnă şi iarnă, deoarece în aceste perioade ale anului gradul de valorificare a biletelor de tratament repartizate, nu atinge plafonul de 100%. Astfel, aceste persoane au şanse mai mari de acordare a unui bilet de tratament, în urma ierarhizării descrescătoare a punctajelor individuale.
 
În schimb, în perioada de sezon estival, numărul de bilete alocate în unităţile de cazare pentru respectivele serii nu poate acoperi numărul foarte mare al solicitanţilor care au optat pentru această perioadă, rezultatul fiind neaprobarea cererii, în special pentru persoanele care au obţinut un punctaj redus la cele trei criterii specifice: dacă persoana a beneficiat de bilete de tratament în ultimii 2 ani; categoria de pensie a beneficiarului; cuantumul total brut al drepturilor de pensie /câstig brut de natură salarială.
 
Cele mai căutate staţiuni sunt: Amara, Herculane, Olăneşti, Eforie Nord, Mangalia şi Vatra Dornei. Pentru obţinerea unui bilet de tratament, pensionarii trebuie să prezinte la Casa de Pensii următoarele documente: cerere tip, copie după ultimul talon de pensie şi după actul de identitate, precum şi o recomandare de la medicul de familie din care să reiasă procedurile medicale pe care trebuie să le urmeze în staţiune.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările