Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 2.100 de lecţii de prevenire, desfăşurate de poliţişti în şcoli în cadrul campaniei "10 pentru siguranţă"

0
22 Sep 2019 11:01:02
Autor: Ionela Stănilă
Elevii, instruiţi de poliţişti FOTO Poliţia Română
Elevii, instruiţi de poliţişti FOTO Poliţia Română

Sub egida campaniei ,,10 pentru siguranţă”, poliţiştii din întreaga ţară s–au întâlnit, pe parcursul ultimelor 2 săptămâni, cu mii de copii din grădiniţe, şcoli şi licee, pentru a le împărtăşi din experienţa lor şi a-i ajuta cu recomandări preventive.

 
 
Campania de informare şi prevenire ,,10 pentru siguranţă” a fost derulată în unităţile de învăţământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât şi rural. Astfel, pe parcursul a două săptâmâni (7 – 20 septembrie 2019), Poliţia Română a fost alături de celelalte structuri angrenate în campania menită siguranţei copiilor.
 
Efortul de informare şi prevenire a faptelor antisociale în şcoli s-a materializat prin derularea a 2.134 de activităţi, prin care elevii au putut afla cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situaţii dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul. Mesajele Poliţiei Române au ajuns la 130.000 de elevi, părinţi şi profesori.
 
„Lecţiile de siguranţă” au fost interactive, recomandările făcute celor mici fiind transmise într-o manieră mai puţin formală, prin joc, aplicaţii practice şi metode interactive. Printre temele abordate au fost protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteismul, abandonul şcolar, violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori sau cariera de poliţist. Temele de prevenire şi informare au fost adaptate pentru fiecare grup de copii, in funcţie de vârstă şi subiecte de interes pentru cei mici.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii