Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 30.000 de români, amendaţi pentru că nu purtau mască de protecţie

0
19 Mar 2021 12:00:27
Autor: Ionela Stănilă
Respectarea regulilor pandemiei, verificată de poliţişti FOTO Shutterstock
Respectarea regulilor pandemiei, verificată de poliţişti FOTO Shutterstock

În ultima săptămână, poliţiştii au aplicat 37.292 de sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei. Dintre acestea, 30.856 de sancţiuni au vizat nerespectarea măsurilor impuse de pandemie. Cele mai multe amenzi, peste 30.000, au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecţie.

În urma acţiunilor întreprinse la nivel naţional, în intervalul 12 martie - 18 martie a.c., zilnic, peste 17.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, reprezentanţi ANSVSA, ANPC, specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au gestionat peste 10.500 acţiuni punctuale de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
În urma acestor acţiuni, echipele mixte de control au verificat peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.400 de operatori transport persoane, peste 61.000 de locaţii de interes, dintre care aproximativ 25.000 de restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate aproape 500.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară. În ultima săptămână au fost aplicate 37.292 de sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei.
 
Dintre acestea, 30.856 de sancţiuni, în valoare de aproape 5 milioane de lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie şi nerespectarea distanţării fizice. Cele mai multe sancţiuni, peste 30.000, au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecţie.
 
De asemenea, au fost aplicate peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale agenţilor economici, instituţiilor publice sau persoanelor fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor, în cuantumul de peste 2 milioane de lei.
 
În acelaşi interval, angajaţii MAI au întocmit zece dosare penale, în care sunt cercetare 12 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Un cerşetor român, eroul Franţei pentru a doua oară. „E formidabil, să fim mândri că avem astfel de oameni printre noi”
 
Doi bărbaţi lăsaţi să moară, găsiţi după şase ore de la accident. Martorul, reţinut de Poliţie FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările