Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 3.200 de persoane, sancţionate pentru ignorarea regulilor sanitare

1
28 Oct 2021 13:42:49
Autor: Ionela Stănilă
Controale în Călăraşi FOTO IPJ Călăraşi
Controale în Călăraşi FOTO IPJ Călăraşi

Peste 3.200 de persoane au fost sancţionate de poliţişti în ultimele 24 de ore pentru ignorarea măsurilor santiare impuse în pandemie.

În ultimele 24 de ore, Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, a continuat acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
 
 Poliţiştii, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 687  de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară, la nivel naţional.
 
Conform Poliţiei Române, au fost efectuate 107.976 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma activităţilor derulate, au fost constatate 10 infracţiuni, dintre care 6 de zădărnicirea combaterii bolilor, 2 de fals privind identitatea şi 2 alte infracţiuni.
 
De asemenea, au fost aplicate 3.287 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 601.630 de lei. În judeţul Călăraşi, forţele de ordine au fost angrenate în acţiuni punctuale de control, efectuând verificări la 121 societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, 764 obiective de interes şi 499 de autovehicule destinate transportului de persoane.
 
În vederea respectării măsurii de siguranţă poliţiştii au controlat 2.994 de persoane, dintre care 627 cu privire la respectarea măsurilor de izolare şi 732 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
 
Totodată, pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă poliţiştii au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.000 de lei.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Adevăratul motiv pentru care elevii au fost băgaţi în vacanţă forţată: România „educată“ nu mai are bani nici de salarii

Satele-fantomă, cele mai stranii locuri din munţii Hunedoarei. De ce oamenii le-au abandonat complet FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 23:40:28

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările