Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 50.000 de angajaţi ai MAI, trimişi în misiune în ziua alegerilor

0
24 May 2019 08:35:22
Autor: Ionela Stănilă
Procesul electoral va fi supravegheat de oamenii legii FOTO Adevărul
Procesul electoral va fi supravegheat de oamenii legii FOTO Adevărul

Peste 50.000 de angajaţi ai MAI vor asigura, în ziua alegerilor, ordinea şi linişte publică, protecţia secţiilor de votare în afara acestora şi cercetarea incidentelor electorale, scrie News.ro.

 
De asemeena, oamenii legii vor asigura securitatea transportului dosarelor întocmite de birourile electorale din ţară către Biroul Electoral Central. La nivel naţional, sunt 18.730 de secţii de votare, iar în străinătate 441.
 Conform legii, pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, cetăţenii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp: 07.00 - 21.00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea ”VOTAT”, dar pe buletine de vot separate: unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum - câte un buletin pentru fiecare întrebare.
 
MAI a monitorizat săptămânal respectarea calendarului electoral, până la acest moment fiind realiate la termen acţiunile. În ziua alegerilor, vor fi la datorie peste 50.000 de angajaţi ai MAI care vor asigura ordinea şi linişte publică, protecţia secţiilor de votare în afara acestora, precum şi cercetarea incidentelor electorale. De asemenea, angajaţii MAI vor asigura securitatea transportului dosarelor întocmite de birourile electorale din ţară către Biroul Electoral Central.
 
Unde se votează
 
Alegătorii votează la secţiile de votare la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, conform listelor electorale permanente. Cetăţenii care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să îşi exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară.
Pentru cetăţenii care doresc să voteze, dar nu au carte de identitate valabilă, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, cu sediul în Bucureşti, şi serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor din Capitală şi din judeţe vor fi deschise şi în zilele de 25 şi 26 mai, conform programului stabilit la nivel local. La nivel naţional, se organizează 18.730 de secţii de votare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii