Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 800 de controale, efectuate de poliţişti pentru protejarea fondului forestier

0
16 Apr 2021 11:40:34
Autor: Ionela Stănilă
Verificări în exploatări forestiere FOTO Adevărul
Verificări în exploatări forestiere FOTO Adevărul

În ultima săptămână, poliţiştii au efectuat peste 800 de controale şi au întocmit 224 de dosare penale, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier.

În perioada 9 - 15 aprilie 2021, poliţiştii au desfăşurat 837 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos.
 
Au fost verificate obiective precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.
 
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 224 de dosare penale, fiind cercetate 83 de persoane şi au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 - Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 227.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 350 de metri cubi de lemn, în valoare de 189.400 de lei.
 
Au fost înregistrate 13 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 4 dintre acestea confirmându-se ca fiind efectuate fără respectarea legii, în urma verificărilor.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
România, fruntaşă sau codaşă la vaccinare? Toţi au dreptate! Depinde la ce te raportezi
 
Dr. Mihaela Bilic, despre alimentul care grăbeşte slăbirea: „Absoarbe grăsimea ca un burete“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările