Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Plouă torenţial pe Autostrada Soarelui. Ce îi sfătuiesc poliţiştii pe şoferi

0
21 Jun 2021 16:38:43
Autor: Ionela Stănilă
Ploaie torenţială pe A2 FOTO Adevărul
Ploaie torenţială pe A2 FOTO Adevărul

Centrul infotrafic al IGPR a anunţat luni că pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia este în condiţiile unui carosabil umed, cu acumulări de apă, iar pe tronsonul kilometric 88 - 212, între localităţile Vâlcelele (judeţul Călăraşi) şi Constanţa, plouă torenţial şi există pericol de acvaplanare.

Astfel, recomandarea este pentru şoferi „să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere”, mai indică sursa citată. 
 
Pentru reducerea riscului de implicare în accidente, poliţiştii recomandă şoferilor să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic. În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.
 
Evitaţi oprirea în dreptul copacilor!
 
Poliţiştii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării. În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
 
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările