Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Poliţia de Frontieră: Se aşteaptă aglomeraţie la graniţe, în luna august. Personalul a fost suplimentat

0
3 Aug 2018 15:42:19
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul FOTO Poliţia de Frontieră
Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că se aşteaptă la creşterea traficului în punctele de trecere a frontierei, mai ales în vestul şi sudul ţării, pe toată durata lunii august, din cauza concediilor. Zilnic, 4.000 de poliţişti de frontieră vor acţiona şi va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere. În august 2017, au trecut frontiera aproximativ 7,4 milioane de persoane.

 
 
”Ca urmare a faptului ca în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi dat fiind numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontiera, mai ales cele din vestul şi sudul ţării”, anunţă, vineri, Poliţia de Frontieră.
 
Conform aceleiaţi surse, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
 
”De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, a precizat IGPF într-un comunicat.
 
7,4 milioane de persoane au trceut frontiera în 2017
 
Anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 7,4 milioane de persoane, din care aproximativ 6 milioane cetăţeni UE şi 1,4 milioane cetăţeni non UE şi peste 1,8 milioane mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele aeroportuare (1,85 milioane persoane) şi cele de la frontiera româno-ungară (1,7 milioane persoane).
 
În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 1,17 milioane persoane, urmat de  P.T.F. Nădlac II cu peste 740.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 582.000 persoane.
 
Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa (355.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (563.000 persoane) şi Vama Veche (383.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Porţile de Fier I (175.000 persoane).
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările