Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Poliţia Locală va avea un sediu nou. Câţi bani se investesc în moderna clădire

0
25 Jan 2021 15:26:56
Autor: Ionela Stănilă
Aşa va arăta noul sediu al Poliţiei Locale FOTO Facebook/PMC
Aşa va arăta noul sediu al Poliţiei Locale FOTO Facebook/PMC

Politia Locală a Municipiului Călăraşi va avea un nou sediu care să ofere condiţiile necesare îndeplinirii repsonsabilităţilor. Autorităţile locale investesc 2,2 milioane de lei în noua clădire.

Primăria Călăraşi demarează proiectul prin care, în municipiu, se va crea un sistem inteligent de management al traficului şi monitorizare video, bazat pe instrumente inovative şi eficiente, proiect finanţat din POR 2014-2020, în valoare de 3,854 milioane de euro.
 
O componentă  a proiectului care face parte din arhitectura viitorului sistem o reprezintă Centrul de comandă şi management al traficului care reprezintă punctul central al sistemului şi este responsabil cu managementul sistemului de trafic, implicând în funcţionarea sa, în cea mai mare măsură, personalul Poliţiei Locale, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Rutiere, ISU, etc.  Din acest motiv s-a decis ca, atât viitorul sediu al instituţiei Poliţiei Locale cât şi Centrul de comandă unică să funcţioneze în aceeaşi incintă.
 
Astfel, prin efortul financiar propriu al Primăriei va fi consolidat şi modernizat fostul punct termic situat în strada Muşeţelului nr. 2A (imobil aflat în proprietatea acesteia), urmând ca, în etapa finală a lucrărilor de amenajare să se intervină cu fondurile europene aprobate prin proiect, în acea parte a clădirii destinată centrului de comandă (aproximativ 1/3 din suprafaţa totală modernizată), în scopul realizării dotărilor tehnice specifice (software de management al traficului, software de management al defectărilor, interfaţa cu operatorii sistemului de management al traficului, etc).
 
Obiectivul va figura pe lista de investiţii, din acest an, a Primăriei. Anunţul a fost făcut în prima conferinţă de presă organizată în acest an de primarul, Marius Dulce care a spus: „Vom face sediul Poliţiei Locale. Pentru că este legat de un proiect european, vom reabilita un fost punct termic pe care să-l transformăm în centru de monitorizare. În acest sens, trebuie să alocăm suma de 2,2 milioane lei.”.
 

Sistem inteligent de management al traficului

În acest scop, a fost realizată documentaţia la stadiul DALI, urmând ca în perioada imediat următoarea să fie 
lansată achiziţia pentru realizarea proiectului tehnic şi a execuţiei de lucrări.
 
Proiectul european prin care va fi realizat acest Centru de comandă propune realizarea unui sistem inteligent
de management al traficului pentru municipiul Călăraşi care să conducă la  creşterea gradului de atractivitate a transportului public prin creşterea numărului de utilizatori ai transportului public  şi implicit renunţarea la automobilul personal, la creşterea siguranţei  reţelei de transport public, promovarea priorităţii transportului public, la reducerea poluării prin reducerea emisiilor de CO2 din transport, la creşterea nivelului de eficienţă în circulaţie prin reducerea timpilor de călătorie şi a consumului de combustibil.
 
Totodată, prin proiect se vor moderniza 17 intersecţii şi 5 treceri de pietoni (cu buton) prin instalarea de semafoare inteligente, reţele de electroalimentare si reţele de date, camere video de supraveghere şi senzori, se vor  realiza  reţele de comunicaţii prin care toate punctele de prezenţă din teren (intersecţii) vor fi conectate cu Centrul de management al traficului, prin reţea de date, realizată pe suport de fibră optică, pozată îngropat. În prezent, la nivelul Municipiului Călăraşi nu există niciun sistem de management centralizat al traficului rutier.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Averile parlamentarilor AUR. Ideologul misogin Lavric, întreţinut de nevastă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările