Poliţist condamnat. Agentul vitezoman care a rănit două persoane şi a fugit de la locul accidentului, 2 ani cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Antohi a primit în primă instanţă o condamnare cu suspendare Foto:Facebook
Marian Antohi a primit în primă instanţă o condamnare cu suspendare Foto:Facebook

Agentul de la Serviciul Rutier din Călăraşi, trimis în judecată, după ce a rănit două persoane  şi a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat de instanţa de fond la 2 ani de închisoare cu suspendare. Tânărul în vârstă de 25 de ani este obligat să presteze şi muncă neplătită timp de 2 luni în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei.




Judecătoria Călăraşi l-a condamnat pe Marian Antohi, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce în luna aprilie 2005, agentul a provocat un accident cu victime. Mai mult decât atât, el a fugit de la locul faptei şi a venit în faţa anchetatorilor după 12 ore, timp în care foştii săi colegii au purtat negocieri cu familie pentru ca acesta să se predea. Surse din rândul anchetatorilor spun că acesta fugise la Bucureşti, imediat după producerea accidentului.
Judecătoria Călăraşi a pronunţat sentinţa  în dosarul 2807/202/2015 în care Antohi a fost judecat pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Decizia nu este definitivă, poate fi contestată în 10 zile

Ce soluţie a dat instanţa

Iată solutia pe scurt: “Condamnă pe inculpatul Antohi Marian, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului,prev. de art. 338 al. 1 C.p. , la o pedeapsă de 2 ani închisoare. În baza art. 67 al.1 N.C.P. interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b N.C.P. pe o durată de 2 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. În art.65 al.1 N.C.P. interzice inculpatului pe durata executării pedepsei exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b N.C.P. În baza art. 91-92 N.C.P. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 N.C.P.,privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 93 N.C.P. pune în vedere inculpatului : -să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe,în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;- să comunice schimbarea locului de muncă;- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; -să nu părăsească teritoriul României , fără acordul instanţei şi să presteze o muncă neremunerată în cadrul Primăriei Mun. Călăraşi la Complex Agrement Dumbrava sau la Serviciul Public Pieţe Oboare , în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile. Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Călăraşi va lua măsurile necesare conform art. 94 al.3 N.C.P. pentru executarea de către inculpat a obligaţiilor mai sus prevăzute”.

“Ne delimităm de un astfel de comportament!”

Marian Antohi, în vârstă de 25 de ani, lucra la Poliţia Municipală din anul 2008 şi nu crease niciodată probleme. Comportamentul lui de la sfârşitul lunii aprilie a uimit pe toată lumea: “Ne delimităm de un astfel de comportament care nu face cinste calităţii de poliţist”,  declara subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. La sfârşitul lunii aprilie, spun anchetatorii, agentul a provocat un accident pe strada Bucureşti, din cauza vitezei cu care conducea maşina. Într-o clipă a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat într-un copac şi în două maşini parcate, rezultând vătămarea corporală uşoară a două persoane.

După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei. După ce a ajuns în faţa anchetatorilor şi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, a fost reţinut pentru 24 de ore. Ajuns în faţa judecătorilor, aceştia au stabilit măsura arestului la domiciliu pentru poliţist. La sfârşitul lunii aprilie, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită de Tribunalul Călăraşi, cu trimiterea după gratii pentru 29 de zile. El a fost trimis în judecată şi  cercetat sub control judiciar.
 

Vă recomandăm şi:

Poliţist după gratii. Un agent a fost arestat preventiv, după ce a accidentat două persoane şi a fugit de la locul faptei

Poliţist cercetat sub control judiciar. Agentul a rănit uşor două persoane şi fugit de la locul accidentului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite