Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii au stins lumina. IPJ Călăraşi a sărbătorit Ora Pământului

0
20 Mar 2016 11:37:30
Autor: Ionela Stănilă
Şi poliţiştii au stins lumina FOTO Adevărul
Şi poliţiştii au stins lumina FOTO Adevărul

Şi oamenii legii au sărbătorit Ora Pământului. În seara de 19 martie 2016, între orele 20.30 - 21.30, au fost stinse luminile la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în care nu aveau loc activităţi operative, poliţiştii susţinând astfel demersul de atragere a atenţiei asupra necesităţii limitării efectelor poluării produse în procesul de obţinere a energiei electrice.


Ora Pământului reprezintă cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România a încurajat indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30, când România s-a alăturat astfel, altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări.

S-a întrerupt iluminatul

De-a lungul celor şapte ediţii de până acum, peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic şi găzduiesc evenimente tematice.

Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul nopţii, în fiecare seară.  În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.
 

Vă recomandăm şi:

Ora pământului 2015: România stinge lumina sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30

„Ora Pământului” aprinde 2015 lampioane, la Târgovişte

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările