Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Poşta Veche, prima clădire de pe malul Borcei climatizată cu pompe de căldură

0
12 May 2019 10:09:22
Autor: Ionela Stănilă
Pompe de căldură, instalate în clădirea Poştei vechi, aflată în plină reabilitare FOTO Facebook/PMC
Pompe de căldură, instalate în clădirea Poştei vechi, aflată în plină reabilitare FOTO Facebook/PMC

Centrul Cultural Poşta Veche, imobil aflat în plină modernizare cu bani europeni, va fi prima clădire publică din Călăraşi climatizată cu pompe de căldură.

 
"În portofoliul de proiecte cu finanţare europene pe care Municipiul Călăraşi îl are în acest moment se regăsesc proiecte în diferite stadii, iar astăzi, ne-am gândit să prezentăm ultimele evoluţii din proiectul cu finanţare europeană pe care îl avem în implementare, şi anume restaurarea clădirii Poşta Veche, proiect cu o valoare de 2,5 milioane de euro. Iar pentru că actualul exerciţiu financiar european se axează pe folosirea de surse regenerabile, anunţăm o premieră pentru o clădire publică din municipiul Călăraşi.
Centrul Cultural Poşta Veche va fi prima clădire publică din Călăraşi climatizată cu pompe de căldură.
 
Astfel, la începutul lunii mai au fost terminate forajele necesare sistemului de încălzire al clădirii, fiind executate 10 foraje geotermice cu buclă închisă la o adâncime de 124 de metri. Încălzirea spaţiilor viitorului Centru Cultural Poşta Veche va fi asigurată de două pompe de căldură, acestea fiind dispozitive care extrag căldura pământului şi o folosesc pentru încălzirea aerului şi a apei calde menajere", au anunţat reprezentanţii Primăriei pe pagina de socializare a instituţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările