Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Povestea Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer. Cea mai puternică rugăciune care se spune pe 9 noiembrie

12
9 Nov 2019 06:08:20
Autor: Ionela Stănilă
Sfântul Nectarie este prăznuit pe 9 noiembrie FOTO doxologia.ro
Sfântul Nectarie este prăznuit pe 9 noiembrie FOTO doxologia.ro

Prăznuit pe 9 noiembrie şi considerat făcător de minuni încă din timpul vieţii, Sfântul Nectarie este recunoscut că aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii.

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina născut în anul 1846 în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, a trecut la cele veşnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime, notează crestinortodox.ro.
 
Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit şi cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut şi încă le mai face Dumnezeu, a fost numit "Taumaturgul", adică "Vindecătorul".
 
La mănăstirea Radu Vodă se află o parte din moaşte
 
Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieţii. Astfel, într-o vară, fiind mare secetă în insulă Eghina, pentru rugăciunile sale a venit ploaie din belşug şi au rodit ţarinile, încât toţi s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toţi locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe Sfântul Nectarie, că pe un ales al Duhului Sfânt, şi să îl cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.
Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, din Bucureşti, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii, sub un baldachin. Credincioşi din toată ţara, oameni bolnavi sau aflaţi la mare necaz vin şi înalţă aici rugăciuni către Sfântul Nectarie.
 
Renumit pentru minunile din timpul vieţii
 
Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul. După trecerea sa la cele veşnice, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie pe 9 noiembrie 1961.
 
 
Iată una dintre cele mai puternice rugăciuni adresate Sfântului Nectarie, conform doxologia.ro:
 
O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus-pinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa?
Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici sufe¬inţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina.
Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.
Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri.
Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

zava
9.11.2019, 07:05:26

Vindecător de proști nu are Creștinătetea printre sfinți ? Cancer, doar ? Sigur sigur ? Cum îl cheamă pe ăsta, Slobozenie, Afurisenie ?

+2 (2 voturi)
PetruStelistu
9.11.2019, 07:22:07

Ce sfânt repară picioare rupte? Mai sunt din politicieni, in special pesediști, ce au in ziua de azi, morcov in fund. De ce sfânt au ei nevoie? Dar Dragnea, de ce sfânt are nevoie? El suferă de ciordeală.

nic
9.11.2019, 10:28:41

La cel mai înapoiat popor din Europa,obligatoriu avem nevoie de o "medicina" șamanică,clisme,afumari cu tămâie,rugăciuni,post,pupat de moaște,etc.Restul Europei se tratează cu doctori si medicamente.Si cine vrea de la noi din Romania se poate trata de cancer de la Debrecen către vest cu mari șanse de reușită.Tratamentul nostru șamanic asigura doar niște înmormântări reușite.

0 (2 voturi)
mihai radu
9.11.2019, 11:09:02

Daca-ti permiti fa un drum pana in una din tarile cele mai avansate din lume Franta,spre deosebire de noi care suntem "inapoiati"si viziteaza grota din Lourdes unde anual vin in pelerinaj cam cinci milioane de catolici,care se roaga la izvorul Fecioarei Maria si isi umplu sticlele cu apa vindecatoare a tuturor bolilor,paraliticii sunt adusi cu targa,bolnavii de cancer in loc sa mearga la Debrecen sau Paris baga in ei apa chioara de izvor si miros tamaia imprastiata de preoti,du-te pana acolo si apoi vorbeste de "medicina samanica"din Romania,o sa ai un soc cultural !

Paun Al
9.11.2019, 11:13:27

Realitatea dura este ca : "400 de copii mor anual în România din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile "... "50.902 români mor în fiecare an de cancer, ceea ce înseamnă o medie de 140 de români zilnic "... Sa nu fi auzit romanii , parintii copiilor romani de sf Nectarie ? Cat o sa mai prostiti oamenii cu povesti, care sa le dea sperante desarte ? Rusine .

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările