Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Pregătiri pentru alegeri. 51 de secţii de votare vor fi deschise pe malul Borcei

0
8 Nov 2019 16:19:31
Autor: Ionela Stănilă
Secţiile de votare sunt pregătite FOTO Facebook/PMC
Secţiile de votare sunt pregătite FOTO Facebook/PMC

Autorităţile locale au pus la lunct ultimele detalii pentru buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale. 51 de secţii de votare vor fi deschise, în municipiul Călăraşi, duminică, 10 noiembrie, pentru turul I al alegerilor prezidenţiale.

 
Primăria Municipiului Călăraşi a asigurat: emiterea dispoziţiei de afişaj electoral, afişarea delimitării secţiilor de votare, emiterea dispoziţiei de desemnare responsabili amenajare secţii de votare, tipărirea în două exemplare a listelor electorale permanente, amenajarea secţiilor de votare (cabine de vot, urne, mobilier unde a fost necesar, montare de săgeţi indicatoare numerotate), întocmirea a 51 de plicuri cu listele electorale şi alte documente emise de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.
 
De asemenea, autorităţile locale au făcut demersurile necesare şi au transmis adrese către IPJ Călăraşi, Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, Spitalul Judeţean Călăraşi, Căminul pentru Persoane Vârstnice ,,Sf. Antim Ivireanul” şi către Unitatea de Asistenţă Medico-Socială cu privire la secţiile care au fost arondate în vederea solicitărilor pentru urna mobilă.  Tot Primăria va asigura transportul buletinelor de la BEJ la secţiile de vot (cu o zi înaintea votului) şi de la secţiile de vot către BEJ după terminarea procesului de vot, numărare şi întocmire a proceselor-verbale.
 
Mai mult, Primăria Municipiului Călăraşi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi şi Crucea Roşie Română-filiala Călăraşi vor pune la dispoziţie, după încheierea procesului electoral, în curtea Prefecturii (unde funcţionează Biroul Electoral Judeţean), corturi încălzite cu aeroterme, mese, scaune, ceai şi apă pentru cei care vor veni din municipiu şi judeţ cu sacii cu voturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii