Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Pregătiri pentru Paşte. Preoţii, instruiţi despre cum să evite producerea unor incendii în lăcaşurile de cult

0
12 Mar 2014 14:29:03
Autor: Ionela Stănilă
Preoţii au participat la o întâlnire cu pompierii privind situaţiile de urgenţă Foto:ISU Călăraşi
Preoţii au participat la o întâlnire cu pompierii privind situaţiile de urgenţă Foto:ISU Călăraşi

„Paza bună trece primejdia rea”. Acest lucru l-au avut în vedere pompierii militari când şi-au fixat în agendă întâlniri cu preoţii din judeţ. Campania de informare urmăreşte prevenirea unor situaţii de urgenţă ce s-au putea produce în lăcăşurile de cult  în perioada sărbătorilor de Paşte.


Aproximativ 75 de preoţi din Protoieria Călăraşi au luat parte, pe 11 martie, la o serie de acţiuni în care au fost consiliaţi în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor. Miliarii urmează se se întâlnească şi cu preoţii din Protopopiatele Lehliu şi Olteniţa.

"Aceste activităţi au menirea de a preveni producerea unor situaţii de urgenţă în apropierea şi la nivelul lăcaşurilor de cult pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, unde se înregistrează mari aglomerări de persoane. Atât factorii responsabili de organizarea şi desfăşurarea slujbelor religioase în lăcaşurile de cult, cât şi cetăţenii care obişnuiesc să participe la aceste activităţi tradiţionale, trebuie să cunoască şi să respecte  regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la exploatarea construcţiilor şi spaţiilor aferente lăcaşurilor de cult”, a anunţar ISU Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Incendiu la Schitul Sfântul Ioan Botezătorul. Au ars chiliile, biserica şi un garaj

Călăraşi: Incendiu la biserica Sfânta Anastasia FOTO

FOTO Incendiu în centrul municipiului Tulcea: două maşini parcate lângă biserica Bunavestire, distruse. Poliţiştii au dus la secţie un suspect

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările