Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Premii. Gala “10 pentru Călăraşi”, un spectacol grandios pentru oamenii de cultură din Bărăgan

0
9 Dec 2015 16:05:57
Autor: Ionela Stănilă
Recunoaşterea valorilor călărăşene Foto:Arhivă Adevărul
Recunoaşterea valorilor călărăşene Foto:Arhivă Adevărul

Spectacol grandios, pe 10 decembrie, la sala de spectacole “Barbu Ştirbei” din Călăraşi. Şi anul acesta, Direcţia Judeţeană pentru Cultură (DJC) organizează gala „10 pentru Călăraşi”, eveniment ajuns la cea de-a IX-a ediţie.Evenimentul reuneşte cei mai îndrăgiţi oameni de cultură din Bărăgan sau personalităţi culturale din România care şi-au pus amprenta asupra acetui colţ de ţară. În cadrul spectacolului vor fi înmânate premiile anului 2015: „10 pentru Călăraşi”, „Marele premiu cultural al anului 2015”, „Premiul anului 2015 pentru protejarea patrimoniului la Călăraşi”, „Premiul Naţional de proză Ştefan Bănulescu” şi „Omul anului 2015 pentru Călăraşi”, “Simbol cultural pentru Călăraşi” şi “Premiile Ministerului Culturii- Direcţia Judeţeană pentru Cultură Călăraşi”. Aceleaşi distincţii au fost oferite şi anul trecut.

„Deoarece instituţia noastră doreşte ca nominalizările să corespundă cât mai fidel realităţii culturii călărăşene, ne-am adresat tuturor instituţiilor, mass-media, personalităţilor şi iubitorilor de cultură  pentru a obţine o imagine completă a valorilor culturale ale anului 2015”, a precizat prof. Sorin Danciu, dircetorul DJC .

Zeci de persoane se află pe lista de propuneri a DJC, iar clasamentul va fi făcut public pe 10 decembrie. Prima pe lista propunerilor se află Gabriela Adameşteanu, o scriitoare, jurnalistă şi traducătoare de origine română, un personaj modest şi complex, cunoscută deopotrivă pentru calitatea scriiturii sale literare, dar şi pentru că reprezintă modelul românesc al scriitorului implicat în societate. Ileana Vulpescu, cea mai apreciată prozatoare contemporană fost prezentă la Călăraşi la Gala culturală a anului 2013. Marele Premiu Naţional de Proză "Ştefan Bănulescu" i-a fost decernat cunoscutei scriitoare, autoarea nu mai puţin celebrei cărţi “Arta conversaţiei”.


Vă recomandăm şi:

Noul videoclip al lui Keo, realizat la Călăraşi. Unde a filmat artistul şi cui îi este dedicată melodia „Când tu nu eşti...“

Valorile culturale, premiate. Spectacolul "10 pentru Călăraşi" va fi organizat în luna decembrie

Cultura călărăşeană, invitată la Barcelona

FOTO Omul care a emancipat Călăraşiul în perioada interbelică

FOTO Brâncuşi din Bărăgan. Ion Vlad, sculptorul care le-a dat lecţii francezilor la Sorbona

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările