Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prima cameră de audiere a minorilor din România, inaugurată la Poliţia Călăraşi

1
25 Feb 2022 16:44:06
Autor: Ionela Stănilă
Camera unde vor fi audiaţi minori, victime ale infracţiunilor FOTO IPJ Călăraşi
Camera unde vor fi audiaţi minori, victime ale infracţiunilor FOTO IPJ Călăraşi

Prima cameră de audieri a copiilor minori din România, victime ale infracţiunilor, a fost inaugurată vineri, 25 februarie, la sediul IPJ Călăraşi.

La activitate a participat Maria Mădălina Turza consilier de stat – Cancelaria Primului-ministru, coordonator al programului naţional „Din grijă pentru copii”.

Conform IPJ Călăraşi, cameră de anchetă amenajată pentru minori a fost prima de la nivel naţional, constituind un exemplu de bune practici, această realizare reprezentând efortul comun  al Serviciului Logistic, Serviciului Financiar, Biroului de Comunicaţii şi Informatică şi al ofiţerului psiholog al unităţii. Camera de ascultare pentru copii din cadrul IPJ Călăraşi este prima din România finalizată prin programul naţional al Guvernului şi a costat aproximativ 13.000 de euro, conform declaraţiei consilierului de stat.

În cadrul fiecărui Inspectorat de Poliţie Judeţean va exista o astfel de cameră, pentru că există nevoia de a vorbi şi de a trata copiii diferit atunci când sunt şi parte dintr-o investigaţie penală. 

„Această cameră a costat 12.000-13.000 de euro, poate chiar mai mult. Acesta este bugetul estimativ pentru fiecare cameră. Judeţul Călăraşi este primul care a reuşit să facă achiziţia şi să implementeze proiectul, din cele 41 de inspectorate. Sunteţi primii, ceea ce m-a bucurat foarte mult. De asta am şi venit aici, să văd cu ochii mei. S-au descurcat foarte repede şi cu achiziţia, şi cu folosirea bugetului şi cu realizarea echipamentelor”, a spus Mădălina Turza.

Camera este una prietenoasă cu copiii, un loc în care să se simtă în largul lor. Au jucării, inclusiv păpuşi anatomice, dulciuri, dar există şi materiale din sfera psihologică folosite în procesul de audiere. În cealaltă cameră există un geam-oglindă prin care ofiţerii din anchetă urmăresc interacţiunea dintre copil şi psiholog. De asemenea, există şi un sistem de monitorizare video şi audio, convorbirea cu copilul fiind înregistrată..

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte între forţele armate ruse şi cele ucrainene în centrul Kievului. Zelenski: 137 de morţi, inclusiv civili, 316 răniţi
 
Război în Ucraina. Tancurile ruseşti au intrat în capitală. Ruşii îl caută să-l elimine pe preşedintele Zelenski VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ilie de la sculărie™
25.02.2022, 17:53:37

Cred ca se putea mai bine cu iluminatul ala specific unui depozit. In rest pare o idee buna.

Modifică Setările