Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Probleme. Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, ţinut la mal de o hârtie

0
27 Feb 2014 14:18:20
Autor: Ionela Stănilă
Circulaţia între cele două maluri ale Dunării, blocată
Circulaţia între cele două maluri ale Dunării, blocată

După ce în urmă cu 3 ani, circulaţia între cele două maluri ale Dunării s-a blocat, feribot-ul din Călăraşi şi Silistra nu poate fi repus în funcţiune din cauza unor avize. De mai bine de 6 luni se aşteaptă concesionarea activităţii.


Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a anunţat că în maximum 2 săptămâni se vor finaliza discuţiile cu partea bulgară, după ce se vor obţine autorizaţii de la Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu. ”Avem discuţii cu bulgarii, însă ei au cerut să fie schimbat locul şi vor ca trecerea să se facă numai pe teritoriul românesc. Doar că înţelegerea depinde de nişte autorizaţii pe care le aşteptăm de la Giurgiu”, a anunţat Filipescu.

8,3 milioane de euro, linia de transport

Inaugurarea linei de feribot dintre Călăraşi şi Silistra, care s-a realizat cu o finanţare de aproximativ 8,3 milioane euro, n-a avut succesul scontat. Blocajul apărut în 2011 s-a datorat neînţelegerilor între operatorii de transport de pe cele două maluri. Ca să resusciteze afacerea, CJ, proprietarul feribot-ului pentru care s-au plătit 600.000 de euro, caută acum investitori care să preia platforma de transport şi să se reia traversarea Dunării. Deschiderea liniei de la Călăraşi urma să dea posibilitatea cetăţenilor să circule civilizat şi în condiţii optime între cele două ţări, reducându-se cu 300 kilometri traseul de tranzit rutier spre Orientul Apropiat pe relaţia Bulgaria – România – Moldova – Ucraina şi mai departe către ţările Baltice şi Scandinave.
 

Vă recomandăm şi:

Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, intrat la apă, va fi pus pe linia de plutire

UPDATE: Un feribot cu 350 de pasageri la bord s-a scufundat în apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee. Doar 28 de supravieţuitori

VIDEO Cel puţin 57 răniţi într-un accident de feribot produs la New York

Doi morţi şi 22 de dispăruţi, într-un naufragiu al unui feribot, în Filipine

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările