Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Procesul de vot a început fără probleme. Peste 50.000 de angajaţi MAI, mobilizaţi pentru buna desfăşurare a alegerilor

0
26 May 2019 10:48:13
Autor: Ionela Stănilă
Angajaţii MAI, mobilizaţi pentru buna desfăşurare a procesului electoral FOTO Adevărul
Angajaţii MAI, mobilizaţi pentru buna desfăşurare a procesului electoral FOTO Adevărul

Procesul de vot a început fără probleme, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o primă conferinţă de presă, la mai puţin de două ore de la deschiderea urnelor. Orice încălcare a legii privind desfăşurarea procesului electoral poate fi sesizată la numărul unic de urgenţă 112 sau efectivelor MAI.

Cei care nu au o carte de identitate valabilă îşi pot face astăzi, pentru că sunt deschise serviciile pentru evidenţa persoanelor. StirileTVR.ro vă ţin la curent pe tot parcursul zilei cu datele privind eventuale incidente raportate către MAI.  "Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care pe parcursul nopţii au asigurat paza celor 18.730 de secţii de votare le-au predat cu sigiliile intacte, în această dimineaţă la ora 06.00, preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot", a declarat, într-o primă conferinţă de presă, Monica Dajbog, purtător de cuvânt. 
 
Secţiile de votare din ţară au fost deschise la ora 07.00 şi procesul de vot a început fără probleme, a subliniat ea.
Sâmbătă, angajaţii MAI au asigurat securitatea transportului dosarelor întocmite de birourile electorale din ţară către Biroul Electoral Central.
 
Alegătorii votează la secţiile de votare la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, conform listelor electorale permanente.
 
Cetăţenii care se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să îşi exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să voteze, dar nu deţin carte de identitate valabilă, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, cu sediul în Bucureşti, serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor din Capitală şi din judeţe sunt deschise. Pentru asigurarea corectitudinii alegerilor, se utilizează Sistemul de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului multiplu (SIMPV). 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii