Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, despre cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce îi sfătuieşte pe oameni să facă

20
25 Mar 2020 09:15:34
Autor: Ionela Stănilă
Prof.dr.Adrian Streinu cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală FOTO Adevărul
Prof.dr.Adrian Streinu cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală FOTO Adevărul

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel a oferit sfaturi importante românilor aflaţi în izolare. Într-o intervenţie telefonică la România TV, managerul Institutului de Boli Infecţiose Matei Balş din Capitală a spus că cel mai bun tratament pentru febră e împachetarea cu prosopul ud.

 
Conform profesorului Streinu-Cercel, cei mai expuşi contaminării cu coronavirus sunt cei cu boli cronice. "Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi", a precizat Adrian Streinu-Cercel. 
 
Medicul a oferit şi alte sfaturi importante românilor aflaţi la izolare. Iată principalele recomandări ale profesorului Adrian Streinu-Cercel:
 
"Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Daca stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte în alta.
 
Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulam şi rămţne cea curată la uşă. Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore", a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Ionel Marcu
25.03.2020, 09:22:27

Nu înțeleg cum dracu` se infectează telefonul așa repede de vreme ce nu-l atinge nimeni, doar proprietarul, care stă acasă și s-a spălat bine pe mâini după ultima deplasare la magazin, acum câteva zile! Poate pe calea undelor, Digi ar trebui să-și dezinfecteze mai des antenele!

+7 (7 voturi)
Comisaro Cattani Mihai
25.03.2020, 12:36:02

Cine te pune sa tot mergi cu telefonul la tine?ASA DE DRAGUL LUI POATE.Nu cred ca este o mare necesitate.

-4 (8 voturi)
Popa Pius
25.03.2020, 11:52:45

Draknea si ciuma rosie au lasat un singur tratament viabil: argila. De la 2 metri adincime...

+3 (7 voturi)
Olteanu Iancu
25.03.2020, 12:18:02

Oare spirtu o fi bun? Nu ca tot el a zis ca nu. Nici daca îl bei? Acest personaj corupt (https://www.riseproject.ro/?s=cercel) nu trebuie crezut nici cand zice ca afara e ziua. Si-a castigat cu brio porecla de Spirtilica Biocid.

+7 (9 voturi)
Olteanu Iancu
25.03.2020, 12:18:50

https://www.riseproject.ro/?s=cercel

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările