Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo până pe 4 septembrie: în ce regiuni vine toamna cu ploi, frig şi grindină, cine se mai bucură de vară

0
25 Aug 2016 08:46:41
Autor: Ionela Stănilă
Se anunţă vreme de toamnă FOTO Sever Gheorghe
Se anunţă vreme de toamnă FOTO Sever Gheorghe

Vremea cu toane se arată în următoarea perioadă. Prognoza meteo realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) până pe 4 septembrie anunţă vreme schimbătoare, de toamnă, cu ploi torenţiale şi vijelii. Temperaturile ridicate mai rămân în sud-estul ţării, unde, spun meteorologii vor atinge 33 de grade Celsius.

 

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Banat, uşoară scădere a temperaturilor

După o vreme răcoroasă, în Banat va urma un proces de încălzire, astfel încât valorile diurne vor ajunge, în perioada 27 august – 2 septembrie, la 30...31 de grade. Începând cu data de 3 septembrie este posibilă o uşoară scădere a temperaturile maxime. În acelaşi timp, valorile minime de temperatură nu vor avea oscilaţii semnificative în decursul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între 14 şi 17 grade. Vor fi posibile ploi slabe şi de scurtă durată.

Ploi slabe în Crişana

De la temperaturi cu valori modeste, în perioada 27 august – 2 septembrie, acestea se vor situa la medii în jurul a 30 de grade. Începând cu data de 3 septembrie este posibilă o uşoară scădere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatură nu vor avea oscilaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor situa în medie între 14 şi 16 grade. După data de 23 august, ploile pot să mai apară pe spaţii restrânse şi să fie slabe cantitativ. În restul intervalului vor fi posibile ploi slabe şi de scurtă durată.

Frig în Transilvania

Din 27 august şi până la finalul lunii august valorile termice diurne vor creşte uşor până la medii de 29 de grade, după care va avea loc o uşoară răcorire a vremii. Temperaturile minime vor avea valori medii în jurul a 14 grade, exceptând nopţile din perioada 25 - 27 august şi cele din 3 şi 4 septembrie când vor fi mai scăzute.

Averse şi descărcări electrice în Oltenia

Între 27 şi 31 august, media regională va creşte până spre 32 de grade, apoi va marca o scădere treptată până pe 4 septembrie, la o valoare de 28 de grade. Mediile temperaturilor nocturne, pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, vor oscila între 15 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalele 22 - 24 august şi 30 august - 2 septembrie şi cu cele mai scăzute valori în zilele de 27 august şi 4 septembrie. Vor fi averse şi descărcări electrice în primele trei zile de prognoză, după care probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

Vreme cu toane în Moldova

De la o medie regională de 32 de grade, temperaturile vor scădea până la 26 de grade în data de 25 august. În intervalul 26 - 30 august, vremea se va încălzi, până la o medie de 32 de grade. Apoi temperaturile maxime vor marca o scădere treptată. Temperaturile nocturne vor scădea în intervalul 23 - 26 august de la o medie de 18 grade, până la 15 grade, apoi, până în data de 31 august, vor creşte cu aproximativ 2 grade. Până la finalul celei de a doua săptămâni, minimele nocturne vor ajunge din nou la o medie de 15 grade. Local vor fi averse în intervalul 22 - 25 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

Încălzire în Maramureş

În primele 4 zile ale intervalului temperaturile maxime nu vor avea modificări semnificative şi se vor situa la medii regionale de 26...27 de grade. În schimb, temperaturile minime vor marca o scădere treptată de la o medie de 16...15 grade, până la 13...12 grade. În intervalul 26 – 30 august vremea se va încălzi treptat, maximele termice atingând la sfârşitul intervalului medii de 29...30 de grade. În primele zile ale lunii septembrie vremea se va răci uşor, astfel că la sfârşitul intervalului temperaturile diurne se vor apropia de o medie de 26...27 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul a 14 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte din nou începând cu data de 30 august.

Se răcoreşte în Dobrogea

Vremea se va răcori de la o zi la alta, până în data de 26 august, asfel încât mediile maximelor diurne vor scădea, de la 32 la 27 de grade. Între 27 şi 31 august se va produce o uşoară creştere până la o medie de 30 de grade, după care, până la sfârşitul intervalului de prognoză, mediile diurne vor scădea uşor, din nou. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 21 de grade în primele trei zile, apoi vor marca o scădere până la 18 grade în data de 26 august. În intervalul 27 august - 4 septembrie, mediile minimelor regionale vor avea variaţii nesemnificative, menţinându-se la valori de 18...19 grade. În primele trei zile, cu precădere în cursul după-amiezelor, local vor fi averse slabe, apoi vremea va fi în general frumoasă, cu o probabilitate foarte redusă pentru ploi.

Cald în Muntenia

Vremea va fi călduroasă în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor de 33 de grade, apoi valorile diurne vor marca o scădere până la 28 de grade, în zilele de 25 şi 26 august. Apoi vremea se va încălzi din nou, mediile temperaturilor maxime urmând a urca până la 32 de grade în zilele de 30 şi 31 august. În intervalul 1 - 4 septembrie, maximele vor scădea treptat până la 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 18 grade în primele trei zile de prognoză, apoi vor marca o scădere până la o medie uşor sub 16 grade în data de 26 august. În intervalul 27 august - 4 septembrie, mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative şi vor oscila între 15 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în 31 august şi 1 septembrie. În primele trei zile de prognoză vor fi averse locale, punctiform însemnate cantititativ în noaptea de 22 spre 23 august şi pe parcursul zilei de 23 august, după care probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

Precipitaţii şi frig la munte

Temperaturile vor creşte spre medii în jurul a 20 de grade, în perioada 28 august – 1 septembrie, după care vor marca o scădere uşoară. Temperaturile minime vor avea în medie valori de 12 grade, exceptând nopţile din perioada 24 - 27 august şi 3 - 4 septembrie când vor fi la medii de 9...10 grade. Ploi slabe şi pe spaţii restrânse vor apărea şi în restul intervalului, în special în zilele de 24 şi 25 august, precum şi în perioada 30 august – 4 septembrie.Vă recomandăm şi:

Vremea se schimbă radical: vijelii, ploi torenţiale şi grindină timp de 3 zile

Canicula pârjoleşte sudul României: cât de cald se anunţă în weekend. Ponturi pentru a suporta căldura mai uşor

Prognoza meteo: vreme de coşmar până pe 24 iulie, unde lovesc furtunile violente şi cât mai ţine canicula. Ce va fi la mare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările