Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea în ziua alegerilor. Cât de frig se face şi unde mai plouă

0
27 Sep 2020 07:50:37
Autor: Ionela Stănilă
Vreme rece şi ploioasă FOTO Shutterstock
Vreme rece şi ploioasă FOTO Shutterstock

Vremea continuă să se răcească şi duminică, 27 septembrie, în ziua alegerilor locale. De ploi nu scăpăm nici săptămâna viitoare. Precipitaţii se anunţă şi la începutul lunii octombrie, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Duminică, 27 septembrie, în ţară, vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a ţării. În regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, mai ridicate pe litoral, spre 19 grade, dar şi mai scăzute în estul Transilvaniei, până la 2 grade. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va răci faţă de ziua anterioară, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade.
 
Luni, 28 septembrie, în ţară, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi, treptat şi în restul teritoriului. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice, iar pe suprafeţe mici, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte şi în jumătatea de est a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 29 de grade, iar cele minime, în general, între 8 şi 18 grade.
În Bucureşti, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.
 

Prognoza meteo lunară

 
În luna ocotmbrie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată, local, în regiunile estice şi sud-estice.
 
În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice şi nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar. Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi vestice.
 
În săptămâna 5 – 12 octombrie, cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în nord-vest, dar şi uşor mai coborâte în sud-est. Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.
 
În perioada 12 – 19 octombrie, regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice.
 
În săptămâna 19 – 26 octombrie, cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice.
 
Vă mai recomandăm şi:

Istriţa, un deal de legendă: legătura cu frumoasa fată a împăratului Carpat
 
VIDEO Cascada La Şipot, de la graniţa judeţelor Buzău şi Prahova, atrage turişti în fiecare weekend

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările