Prognoza meteo: Ce ne aşteaptă în noiembrie. Unde cresc temperaturile, când se anunţă ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme caldă, dar cu burniţă, în prima săptămână a lunii noiembrie FOTO pixabay.com
Vreme caldă, dar cu burniţă, în prima săptămână a lunii noiembrie FOTO pixabay.com

Vremea se încălzeşte uşor la început de noiembrie, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specificie datei din calendar. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM),  ploile se întorc de marţi în majoritatea regiunilor, iar la munte sunt aşteptate ninsori.

Vremea va continua să se încălzească uşor în zilele următoare, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi mai mult senin. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când izolat se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în a doua parte a intervalului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele pot depăşi 55…60 km/h.

Luni, 1 noiembrie, conform ANM, în regiunile extracarpatice, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă în cea mai mare parte a intervalului şi trecător ploi slabe sau burniţă pe suprafeţe mici. În restul teritoriului, cerul se va înnora treptat îndeosebi din a doua parte a nopţii, iar în restul intervalului va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări în sud vest şi la munte, iar ziua şi în nord-est dar la viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. Dimineaţa, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menţine închisă, şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general închisă, cu precădere pe parcursul zilei. În sud-vestul, vestul şi nord-vestul ţării vor fi mai ales averse, iar în restul teritoriului va ploua slab sau va burniţa, cu caracter local, în special în prima parte a intervalului. Seara şi noaptea, la altitudini foarte mari, se pot semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar temporar şi cu viteze mai mici şi în vest, centru şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisă pe parcursul zilei când trecător va ploua slab. Seara şi noaptea cerul va deveni variabil, dar va creşte probabilitatea de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Vremea 1 – 8 noiembrie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în cele estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 8 – 15 noiembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în nord-est. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 15 – 22 noiembrie 2021

Temperaturile medii se vor situa uşor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo 22 – 29 noiembrie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales la munte. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă în general deficitară, mai ales în zonele montane.

Vă mai recomandăm şi:

Şeful CNCD: Legea Paşaportului COVID, obligatoriu pentru angajaţi, nu discriminează. Unde greşesc medicii Rafila şi Cercel

Expansiunea economică a Ungariei în Europa Centrală şi de Est. România, cumpărată la bucată

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite