Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo. Canicula se întoarce. Unde se anunţă 34 de grade, în ce regiuni lovesc furtunile devastatoare

0
19 Jul 2019 12:51:32
Autor: Ionela Stănilă
Căldura se întoarce FOTO 123 RF
Căldura se întoarce FOTO 123 RF

Vreme se îndreaptă în următoarele zile, meteorologii anunţând valori de peste 30 de grade. Instabilitatea atmosferică va reveni în majoritatea regiunilor spre sfârşitul lunii. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în următoarele două săptămâni, până pe 28 iulie, se anunţă temperaturi normale pentru această perioadă.


Iată prognoza pentru fiecare regiune:
 
Furtuni în Banat
 
Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel încât maximele vor porni de la medii de 24 de grade şi vor ajunge, în weekend, la 33 de grade. În intervalul următor nu vor fi variaţii semnificative, vremea se va menţine călduroasă, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade. Minimele vor urma aproape acelaşi traseu, vor creşte până în data de 23 iulie la valori de 17...18 grade, apoi nu vor mai avea diferenţe majore.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată după data de 24 iulie.
 
Ploi în Crişana
 
Vremea va fi răcoroasă în primele zile din interval, cu medii ale temperaturilor maxime între 24 şi 28 de grade. În weekend acestea vor marca o creştere, astfel că vor atinge 30...32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă şi se vor menţine în jurul acestor valori până la sfârşitul intervalului. Minimele vor avea valori în medie de 11...12 grade până în data de 20 iulie, apoi vor creşte spre 16...17 grade şi nu vor mai varia semnificativ. 
Temporar vor fi manifestări ale instabilităţii atmosferice, mai frecvente şi pe arii mai extinse în intervalul 23 – 28 iulie.
 
Nopţi reci în Transilvania
 
Valorile termice vor creşte de la o zi la alta până în data de 22 iulie, cu medii ale maximelor ce vor porni de la 20...21 de grade şi vor urca spre 29...30 de grade, iar în a doua săptămână se vor păstra, în general, în jurul aceloraşi valori. Nopţile vor fi reci în prima săptămână, cu minime termice, în medie, între 10 şi 12 grade, apoi vor marca o creştere la valori de 14...16 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala aproape în fiecare după-amiaza, dar cu precădere în intervalul 23 – 28 iulie.
 
Încălzire treptată în Maramureş
 
Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel că mediile temperaturilor maxime vor porni de la 22 de grade şi vor ajunge la 31 de grade, iar ale minimelor vor creşte de la 10...12 grade până spre 14...16 grade. În intervalul 22...28 iulie nu vor mai fi schimbări majore sub aspect termic, doar o scădere uşoară la final. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice în intervalul 22 – 28 iulie.
 
28 de grade în Moldova
 
Vremea, răcoroasă în primele zile, cu media maximelor între 21 şi 28 de grade şi a minimelor între 11 şi 14 grade, se va încălzi treptat, asfel că în weekend se vor atinge în medie 28...31 de grade ziua şi 15...17 grade noaptea. A doua săptămână de prognoză nu va aduce schimbări semnificative sub acest aspect, astfel că maximele vor fi în medie de 29...30 de grade, iar minimele de 16...17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în în intervalul 23 – 28 iulie.
 
Vreme frumoasă pe litoral
 
Vremea se va încălzi treptat dar semnificativ în intervalul 15 – 24 iulie, astfel că valorile termice vor debuta cu maxime, în medie, de 24...25 de grade şi vor ajunge la 30...31 de grade. Temperaturile minime vor creşte de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 – 28 iulie vor avea doar variaţii uşoare în jurul aceloraşi valori. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind în intervalul 24 – 28 iulie.
 
33 de grade în Muntenia
 
Valorile termice vor marca o creştere semnificativă în prima săptămână de prognoză, astfel încât mediile maximelor vor urca de la 24 de grade până în jurul a 33 de grade, iar ale minimelor de la 14 grade până spre 18 grade. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de vreme în general călduroasă. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi relativ ridicată în intervalul 24 – 28 iulie.
 
Caniculă în Oltenia
 
Vremea va intra într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului de prognoză, astfel că, din 20 iulie, va deveni călduroasă. În aceste condiţii, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai coborâte valori în 15 şi 16 iulie, iar cele ale minimelor vor fi în creştere de la 14 spre 18 grade. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în 15 iulie şi pe arii restrânse în restul timpului, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 24 – 28 iulie.
 
20 de grade în weekend, la munte
 
În prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12...14 grade în primele zile şi vor ajunge la 19...20 de grade în weekend, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci uşor, dar valorile termice se vor menţine în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare după-amiază.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii