Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Canicula pârjoleşte România. Câte grade se anunţă şi în ce zonă va fi potop, când lovesc furtunile

0
22 Aug 2019 08:49:03
Autor: Ionela Stănilă
Se anunţă deosebit de cald FOTO Shutterstock
Se anunţă deosebit de cald FOTO Shutterstock

Vremea se menţine deosebit de caldă şi joi, iar aerul devine irespirabil. Meteorologii anunţă 36 de grade la umbră în Lunca Dunării. Răcoare va fi la munte, unde, spre seară, sunat aşteptate averse şi descărcări electrice.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine călduroasă, joi, în cea mai mare parte a ţării, pe suprafeţe mici caniculară la amiază în zonele de câmpie din sud şi sud-vest, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara când se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 de grade în nordul Moldovei şi 36 de grade în Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
Nici vineri nu scăpăm de potop. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară după-amiaza în zonele de câmpie din sud-vest şi sud, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice, cu precădere în zonele de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Bucovina şi 35 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade, unde vor fi condiţii de ceaţă.
 
Weekend-ul vine tot cu arşiţă. Sâmbătă va fi la fel de cald în mare parte din ţară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când pe suprafeţe mici se vor semnala averse şi descărcări electrice, mai ales în zonele montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice şi sud-estice. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 7 grade, unde izolat vor fi condiţii de ceaţă. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii