Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Iarna se întoarce. Unde lovesc ninsorile şi cât de frig se face

12
14 Jan 2020 08:01:59
Autor: Ionela Stănilă
Iarna se întoarce FOTO Shutterstock
Iarna se întoarce FOTO Shutterstock

După temperaturi de primăvară în luna ianuarie, iarna se întoarce. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se strică în următoarele zile, temperaturile scad şi îşi fac apariţia precipitaţiile. La munte sunt aşteptate ninsori.

 
Prognoza ANM pentru fiecare regiune până pe 26 ianuarie:
 
Scad temperaturile în Muntenia
 
În intervalul 13-17 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 8 la 3 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal îndeosebi în primele zile. În continuare, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 1 şi 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 şi -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe.
 
Precipitaţii slabe în Oltenia
 
În intervalul 13-17 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 7 la 2 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal îndeosebi în primele zile. În continuare, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 2 şi 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 şi -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade, în intervalul
24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe.
 
Maxime de 10 grade în Banat
 
Media regională a maximelor termice va fi în creştere de la 5 grade pe 13 ianuarie la 10 grade pe 15 ianuarie. În intervalul 16-18 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie, se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (2...4 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -4 şi -2 grade, uşor mai scăzute, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie.
Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 21-24 ianuarie.
 
Valori termice obişnuite în Crişana 
 
La începutul intervalului de prognoză, media regională a maximelor termice va fi de 4 grade, iar până pe 15 ianuarie se estimează o creştere a acesteia spre 9 grade. Ulterior, media temperaturilor maxime va marca o scădere treptată astfel încât în perioada 18-26 ianuarie va deveni apropiată de valorile obişnuite (1...3 grade) pentru a doua parte a lunii ianuarie în această regiune. Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -4 şi -2 grade, uşor mai scăzute, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie.
Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată după data de 21 ianuarie.
 
Maxime de zero grade în Transilvania
 
Media regională a maximelor termice va fi în creştere de la 3 grade pe 13 ianuarie la 6 grade pe 16 ianuarie. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0...2 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -7 şi -4 grade, uşor mai scăzute, spre -9 grade, în intervalul 24-26 ianuarie.
Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 21-24 ianuarie.
 
Minime negative în Maramureş
 
În intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 3 la 7 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0...3 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -6 şi -3 grade, uşor mai scăzute, spre -8 grade, în intervalul 24-26 ianuarie.
Îndeosebi în intervalul 21-24 ianuarie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată.
 
Oscilaţii termice în Moldova
 
În intervalul 13-18 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 7 la 2 grade, devenind apropiată de normalul aceastei perioade din an. În continuare, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 1 şi 4 grade.
Media temperaturilor minime se va situa între -4 şi -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade în intervalul 24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă în prima săptămână, iar apoi, în unele zile, vor fi posibile precipitaţii în general slabe.
 
Minus 6 grade pe litoral
 
În intervalul 13-15 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea de la 7 la 4 grade, fiiind uşor mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În continuare, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 2 şi 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 şi -2 grade, posibil mai scăzută, spre -6 grade în intervalul 24-26 ianuarie. Trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe mai ales în cea de-a doua săptămână.
 
Minus 12 grade la munte
 
În intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 1 la 4 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-20 ianuarie, această medie va marca o scădere, spre -2 grade, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4...-2 grade). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, în prima săptămână
şi între -12 şi -8 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până pe 18 ianuarie, dar începînd cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

foarte atent
14.01.2020, 08:18:36

iar ne lovesc meteorologii cu inconstienta...

+8 (8 voturi)
Manole Scarlat
14.01.2020, 10:14:33

foarte atent: Nici o vreme nu poate face ravagii mai mari decât guvernul Orban.

-1 (5 voturi)
Bibi Loi
14.01.2020, 08:53:04

Gata, ne-am intors la normal. Iar ne lovesc ninsorile, desi de fapt ele nu prea exista. Dar ne lovesc, ca-s ale naibii. Si ne mai zdrobeste si gerul nimicitor de minus 5-6 grade.

+8 (8 voturi)
Soare Maria
14.01.2020, 08:59:20

Cu astfel de titluri o sa va pierdeti complet cititorii! Este jenant ca in goana dupa trafic sa puneti titluri care nu au nicio legatura cu continutul. ”Iarna se intoarce”, ”Unde lovesc ninsorile”, cand de fapt se meteorologii anunta ”trecator” ”precipitatii slabe”, ”regim pluviometric deficitar” Doamna Stanila, oare chiar nu va este jena cu astfel de titluri? Oare chiar nimeni din redactia Adevarul nu mai verifica ce apare pe acest site? Toate articolele meteo sunt scrise in aceeasi maniera: copy/paste ANM si un titlu bombastic. Chiar va bateti joc, fara pic de jena, de cititori. Iar sfidarea aceasta o sa va coste, daca veti continua in aceeasi maniera.

+11 (11 voturi)
Andrei Adrian
14.01.2020, 10:39:50

O schimbare de atitudine tot a aparut. Pana de curand comentariile ca cel scris de dvs. erau sterse.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările