Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Se întoarce vremea rea. Ce fenomene se anunţă de Paşte, unde va ploua

0
25 Apr 2021 08:00:13
Autor: Ionela Stănilă
Vreme rece şi cu ploi în următoarea perioadă FOTO pixabay
Vreme rece şi cu ploi în următoarea perioadă FOTO pixabay

După câteva zile cu temperaturi de peste 20 de grade, vremea se strică din nou. Meteorologii anunţă ploi în cea mai mare parte a ţării, brumă în depresiuni şi precipitaţii mixte în zona de munte. Valorile termice scad simţitor.

Duminică, 25 aprilie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vemea va fi răcoroasă, mai ales în regiunile nordice. Temporar, cerul va avea înnorări şi vor fi ploi slabe, local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în rest, iar în zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, trecător, în nord-vestul şi sud-estul teritoriului.
 
Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, uşor mai mici în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă, iar în depresiuni, de brumă.
 
În Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi, trecător, vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.
 
Luni, vremea va fi normală termic în sudul ţării şi răcoroasă în rest. Cerul va avea înnorări accentuate în regiunile din jumătatea de nord a teritoriului, unde va ploua pe arii extinse şi va fi doar temporar noros în sud, unde ploile se vor semnala local, îndeosebi noaptea. În zona de munte vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade.
 
În Capitală se va înnora în cursul nopţii, iar spre dimineaţă vor fi condiţii de poaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade. 
De marţi, se va răci în toate regiunile şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.
 

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

 
Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în sud-vest, vest, nord-vest şi local în centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 
Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021
 
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în extremitatea de nord a ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 
Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021
 
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sud-vestice.
 
Săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021
 
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil local uşor mai coborâte.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.
 
 
Vă mai recomandăm şi
 
Dascăl de trei decenii într-un sat din Bărăgan: „Trebuie să le oferi copiilor bunătate şi să fii autentic”
 
Cum arată drumul roman vechi de două milenii, descoperit pe şantierul Autostrăzii Transilvania VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările