Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Cât mai ţine valul de căldură tropicală. Unde lovesc furtunile

0
30 Jul 2021 08:04:44
Autor: Ionela Stănilă
Temperaturi deosebit de ridicate în România FOTO Shutterstock
Temperaturi deosebit de ridicate în România FOTO Shutterstock

Valul de căldură tropicală ne chinuie în continuare.Temperaturi de foc şi disconfort termic accentuat anunţă meteorologii. Tot în aceste zile sunt aşteptate furtuni puternice.

Vineri, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cele mai ridicate fiind de aşteptat în extremitatea sudică a ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte doar în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza în zonele montane, iar noaptea mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului. 
 
În aceste zone, pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiţii de grindină.
 
La Bucureşti, vremea se va menţine caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.
 
Sâmbătă, 31 iulie, ultima zin din luna lui Cuptor nu se dezminte. Canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, iar cele minime, între 14 şi 24 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza în zonele montane şi în regiunile nordice, centrale şi nord-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiţii de grindină.
 
În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 22…23 de grade. Nici săptămâna viitoare nu se anunţă vreme răcoroasă.
 
Prognoza meteo în săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.
Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în extremitatea de nord a ţării şi în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 
Prognoza meteo în săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021
 
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordvestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
 
Prognoza meteo în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021
 
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
A treia doză de vaccin produce şi de 11 ori mai mulţi anticorpi. Pacienţii cer ca personalul medical să fie vaccinat 100%
 
Negocieri post-Congres: echipa Cîţu împarte deja pielea ursului din pădure

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările