Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Se strică vremea. România, lovită de ploi abundente şi frig pătrunzător. Ce se anunţă în noiembrie

3
26 Oct 2019 09:14:10
Autor: Ionela Stănilă
Vreme rece şi ploioasă FOTO Adevărul
Vreme rece şi ploioasă FOTO Adevărul

Ultimul weekend de toamnă cu temperaturi de vară aduce maxime de 28 de grade în sud-vestul ţării. De săptămâna viitoare, meteorologii estimează o răcire accentuată şi ploi în majoritatea reginilor. Nici luna noiembrie nu se anunţă mai prietenoasă. Conform prognozei lunare publicate de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) vin precipitaţii abundente şi frig pătrunzător.

Sâmbătă, 26 octombrie, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centrul, sudul şi estul ţării, unde în primele ore ale intervalului şi pe arii în general restrânse noaptea, va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, cu totul izolat posibil asociată trecător cu burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 28 de grade, cu cele mai mari valori în sud-vest, iar minimele vor fi cuprinse între -2...0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 14 grade în Dealurile de Vest.
 
Şi duminică se vor înregistra tot maxime de vară. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centru, sud şi est, unde în primele ore ale intervalului şi din nou în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse va fi nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. De săptămâna viitoare ne aşteaptă o răcire accentuată şi ploi puternice.
 
Prognoza lunară
 
ANM a publicat prognoza lunară. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.
 
Săptămâna 28.10.2019 – 04.11.2019
 
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nordul extrem al ţării şi la munte.
 
Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nordică a ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi excedentare pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.
 
Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019
 
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
 
Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019
 
Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cel normale pentru acest interval, în toată ţara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Sorin Ionascu
26.10.2019, 11:08:24

Ionela, catastrofica-prapad(ita) a Adevarului se arunca iar intr-o postare in care una scrie in titlu si alta in text. Ar fi mai bine sa se "arunce" in fata cratitei, macar acolo nu ar mai face atata "prapad", ar ramane doar in familie.

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
26.10.2019, 11:33:05

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din Nord
26.10.2019, 12:41:12

Spune vestea asta apocaliptica fermierilor ce-si rup plugurile in pamantul uscat ca betonul fiindca nu a plouat din primavara si nu-si pot face lucrarile de toamna Dar pe voi va intereseaza sa fie 25 de grade pana la Craciun si sa nu ploua deloc ca sa nu va strice petrecerile in aer liber si drumetiile .

Modifică Setările