Prognoza meteo: Un val de aer cald loveşte România. Cât cresc temperaturile şi în ce regiuni cade brumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreme deosebit de rece până la mijlocul săptămânii, când un val de aer cald va aduce în Europa temperaturi ridicate pentru data din calendar. Cu toate acestea, maximele nu vor depăşi 19 grade în sud-estul ţării, iar bruma va fi prezentă dimineaţa în zonele depresionare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 19 octombrie, vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în vestul, nordul şi centrul ţării, iar noaptea în extremitatea de sud-est, însă doar izolat va ploua slab, iar în Carpaţii Orientali vor fi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă. Se va produce brumă, local în centrul teritoriului şi în zonele deluroase şi izolat în rest.

În Bucureşti, vremea se va menţine răcoroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minima va fi de 4...6 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 2 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general slab.

Marţi, 20 octombrie, vremea va fi în continuare răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi variabil, dar în primele ore ale zilei şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe suprafeţe mici, în special în zonele depresionare, se va produce brumă.

Conform meteorologilor, şi în Capitală, temperatura maximă va fi de 16...17 grade, iar cea minimă de 4...6 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 2 grade.

De miercuri se încălzeşte. Deşi valorile termice vor creşte uşor în majoritatea zonelor, dimineaţa şi noaptea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se menţin condiţiile pentru ceaţă şi nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele depresionare, se va produce brumă.

În Bucureşti, vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16...17 grade, iar cea minimă de 5...7 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au dat publicităţii estimările meteo pentru a doua jumătate din octombrie şi începutul lunii noiembrie. Temperaturile vor fi ridicate în octombrie, dar din noiembrie vremea se răceşte.

Săptămâna 19.10.2020 – 26.10.2020

Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice şi la munte.

Săptămâna 26.10.2020 – 02.11.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 02.11.2020 – 09.11.2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval, va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 09.11.2020 – 16.11.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor deficitare în regiunile extracarpatice.

Vă mai recomandăm şi:

 

CTP, despre bâlbâiala autorităţilor din Bucureşti: Prefectul, dobitocul perfect. Face un cuplu perfect cu Molusca Anisie

 

Zona crepusculară din nordul Moldovei. OZN-uri văzute de ţărani, păduri bântuite şi Eleonora, poltergeistul românesc

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite