Prognoza meteo: Valul de aer fierbinte arde România. Cât de cald se anunţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, dar şi instabilă. Meteorologii spun că valul de aer cald dinspre Africa se va accentua joi şi vineri, cu temperaturi de 35 de grade şi chiar mai mult în sudul Olteniei şi izolat în Munteni. Disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Valul de aer cald venit dinspre Africa se va accentua joi şi vineri când, conform meteorologului Alina Şerban din cadrul ANM, maximele vor depăşi 35 de grade Celsius în sud-estul ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), miercuri, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea, când local în zonele de munte şi izolat în rest, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, uşor mai ridicate pe litoral. 

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă va fi de 19...22 de grade.

Joi, 2 iulie, vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, local caniculară în regiunile sudice, iar disconfortul termic va fi ridicat. În regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele montane instabilitatea atmosferică se va manifesta izolat ziua, dar pe arii extinse seara şi noaptea prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene de uşoară instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în regiunile estice şi sud-estice, în partea de sud-vest a teritoriului, dar şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade.

Conform meteorologilor, în Capuitală  va fi caniculă după-amiaza, când maxima termică se va situa în jurul valorii de 35 de grade şi disconfortul va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 19...21 de grade.

Şi la sfârşit de săptămână tot cald se anunţă, cu vreme caniculară în regiunile sudice. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în zonele de munte, iar în a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul, nordul şi centrul ţării.

Săptămâna 29.06.2020 – 06.07.2020

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în restul teritoriului cantităţile de apă vor fi deficitare.

Săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale ale perioadei în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în restul ţării vor fi excedentare.

Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi nordice.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo: Vremea extremă face prăpăd în România. Ce anunţă meteorologii, când scăpăm de furtunile violente

Prognoza meteo. Ce fenomene lovesc România în luna iulie. Când se răceşte vremea, unde se aşteaptă ploi puternice

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite