Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Când vine iarna. Unde se strică vremea, cât de frig se face

1
26 Oct 2020 07:59:44
Autor: Ionela Stănilă
Vremea se strică la începutul lunii noiembrie FOTO Adevărul/Marian Iliescu
Vremea se strică la începutul lunii noiembrie FOTO Adevărul/Marian Iliescu

Vremea se menţine caldă la sfârşitul lunii octombrie, dar cu precipitaţii. La munte se anunţă lapoviţă şi chiar ninsoare la altitudini mai mari. Din a doua săptămână a lunii noiembrie, vremea se răceşte. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni.

Luni, 26 octombrie, conform ANM, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei, vor mai fi înnorări şi, îndeosebi în regiunile estice, va mai ploua. Noaptea, cerul va deveni variabil, ploi slabe vor mai fi doar izolat, în nord-estul extrem, dar în zonele joase de relief, pe alocuri, se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în regiunile sudice - sud- vestice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 12 grade.
 
În Bucureşti, cerul va mai avea înnorări în prima parte a intrevalului, când trecător va mai ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 18...20 de grade, iar cea minimă de 8...9 grade.
 

Prognoza meteo până pe 23 noiembrie

 

Săptămâna 26.10.2020 – 02.11.2020

 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
 

Săptămâna 02.11.2020 – 09.11.2020

 
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, local, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 

Săptămâna 09.11.2020 – 16.11.2020

 
Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această săptămână, în toate regiunile.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local cexcedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 

Săptămâna 16.11.2020 – 23.11.2020

 
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în sud-est.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent local, în sud-vest.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
De ce am putea ajunge să fim blocaţi noaptea în case, în numele luptei anti-COVID-19
 
Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gigi_ Kent_
26.10.2020, 12:23:50

Deci pan' la urma cand vine iarna ca tot n-am inteles ?

Modifică Setările