Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo. Când vine toamna în România, în ce zone loveşte frigul şi unde vor face ploile ravagii

2
18 Aug 2019 08:11:46
Autor: Ionela Stănilă
Început de toamnă cu ploi FOTO Adevărul
Început de toamnă cu ploi FOTO Adevărul

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească. Duminică, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în special dupã-amiaza în centrul ţării şi la munte, unde doar izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat şi prognoza pentru următoarea lună, estimări prinvind instalarea tomanei în ţara noastră.

Duminică, 18 august, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 19 grade.

Luni se face şi mi cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. De altfel, până vineri, meteorologii anunţă deosebit de cald, în zonele de cââmpie se va instala caniculă, însă de vineri sunt prognozate averse, în special la munte.

Prognoza meteo: Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.
 
Săptămâna 19.08.2019 – 26.08.2019
 
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, local, în regiunile sudice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.
 
Săptămâna 26.08.2019 – 02.09.2019
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Cantităţile de precipitaţiiestimate pentru această perioadă se vorsitua în jurul celor normale pentru această săptămână.
 
Săptămâna 02.09.2019 – 09.09.2019
 
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar, local, în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru acest interval în rest.
 
Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019
 
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Galeriu Crestinu
18.08.2019, 16:22:23

....ca vine vara....sau vine iarna.....tot cu ravagii vine....ca asta meritam de buni ce suntem.

Tomescu Tom
19.08.2019, 20:31:57

:))) ..ai renuntat la " prapad " si ai trecut la " ravagii " ... Eu zic sa te apuci sa scrii scenarii pentru Holywood ... chestii cu dezastre .... :))) vremea de prin Romania ...