Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Vine vreme anormală. Cât de cald se face, când se întoarce iarna

0
15 Feb 2020 08:40:09
Autor: Ionela Stănilă
Se anunţă vreme de primăvară FOTO 123 RF
Se anunţă vreme de primăvară FOTO 123 RF

A doua jumătate a lunii februarie vine cu vreme frumoasă. Şi sâmbătă va fi mai cald decât în mod normal, îndeosebi în jumătatea sudică a ţării. În nord, centru şi în est va domina atmosfera închisă. Meteorologii anunţă ploi slabe în Dobrogea, dar pot să apară câţiva stropi şi în Moldova şi Muntenia, iar pe la munte mai sunt ceva fulguieli. În Bucureşti, ziua de sâmbătă aduce vreme schimbătoare şi ploi slabe. Maxima ajunge din nou la 11 grade.

 
La munte, sâmbătă se face mai frig. Norii persistă şi mai aduc ninsori slabe dimineaţa. Duminică se anunţă temperaturi de luna martie în majoritatea regiunilor. Vremea se înseninează şi temperaturile încep să crească, mai ales în masivele din vestul ţării. Săptămâna viitoare începe cu vreme deosebit de caldă, în sudul ţării fiind prognozate 17-18 grade la amiază..
 
 
Estimările meteorologilor pentru perioada 17 februarie-16 martie:
 
Săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020
 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului.
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Excepţie vor face regiunile din sud-vestul ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale ale periodei.
 
Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020
 
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele estice şi sud-estice.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în regiunile sudice şi sud-estice şi apropiate de cele normale ale periodei în rest.
 
Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
 
Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020
 
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceste perioade, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a teritoriului şi apropiat de cele normal pentru acest interval în rest.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii